Actualitate

Militarii din Forţele Navale asigură logistica necesară montării Spitalului Modular de Izolare şi Tratament COVID-19 din Constanţa

Spitalul militar mobil va fi amplasat pe stadionul Portul şi va trata cazurile uşoare şi medii de Covid-19

MApN a cumpărat din Olanda un spital modular de izolare şi tratament, ce va funcţiona pe stadionul Portul din Constanţa, în această unitate urmând să fie tratate cazuri uşoare şi medii de Covid-19. Spitalul mobil va fi deservit în totalitate de cadre medicale ale MApN.

Marinarii militari participă la susţinerea efortului autorităţilor în lupta cu COVID-19. La Constanţa, militarii din Forţele Navale asigură logistica necesară montării Spitalului Modular de Izolare şi Tratament COVID-19, pe Stadionul Portul.

“Spitalul modular are în compunere 50 de paturi, dintre care patru paturi cu ATI. Va fi destinat pentru izolarea şi tratamentul cazurilor uşoare spre mediu”, a declarant maiorul Cătălin Păcuraru, de la Direcţia Medicală a Armatei.

Campusul militar a fost cumpărat, din Olanda, de Ministerul român al Apărării şi va funcţiona ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa.

“Pe parcursul zilelor următoare va veni şi un aparat de testare rapidă, PCR, care va fi montat aici. Încercăm să creştem capacitatea de tratare şi de testare a pacienţilor pozitivi şi prin această facilitate”, spune George Niculescu, prefectul judeţului Constanţa.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...