Actualitate

Spitalul orăşenesc Horezu, desemnat pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID -19

Spitalul orăşenesc Horezu a fost desemnat pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID -19, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea va asigura cazurile medicale de urgenţă non COVID -19 din tot judeţul.

Cazurile pediatrice vor fi preluate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, iar cazurile de copii îmbolnăviţi cu virusul COVID -19 vor fi preluate de către Spitalul orăşenesc Horezu.

Conform metodologiei elaborate şi actualizate de INSP – CNSCBT, personalul medical se testează doar în momentul apariţiei simptomelor. În acest moment, secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea are suficiente echipamente de protecţie necesare desfăşurării activităţii.

În prezent, în incinta unităţilor sanitare au fost instalate şapte corturi destinate triajului epidemiologic, două dintre acestea fiind ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (unul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi încă unul la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăeşti) şi cinci ale Ministerului Apărării Naţionale (două la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăeşti şi câte unul la spitalelele din Horezu, Drăgăşani şi Brezoi)

Pentru verificarea respectăriii măsurilor dispuse pentru prevenirea şi combaterea COVID -19, în data de 25 martie 2020, au acţionat echipe mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, care au realizat măsuri de verificare la domiciliu a persoanlor aflate în autoizolare, verificare a locaţiilor de carantinare şi verificare a socităţilor economice pentru impunerea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă.

La nivelul judeţului Vâlcea, joi, 26 martie 2020, se aflau în carantină instituţionalizată 186 de persoane, iar în izolare la domiciliu 1.248 de persoane.

De la ultima informare, au ieşit din carantină 18 de persoane, iar din autoizolare un număr de două persoane.

În spaţiile de carantină din judeţ, din totalul de 258 locuri disponibile sunt ocupate 186 de locuri.

Au fost verificate 1.762 de persoane, din 854 de locaţii, în urma acţiunilor de verificare fiind aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de peste 170.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor din ordonanţele militare 2 şi 3, respectiv pentru încălcarea prevederilor privind circulaţia persoanelor, şi încă patru sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, aplicare în urma controalelor efectuate la agenţii economici.

De asemenea, s-a dispus carantinarea instituţionalizată pentru 14 zile şi amendarea cu 5.000 de lei a unui tânăr care a încălcat măsura izolarii la domiciliu.

Jandarmii vâlceni au executat şi 12 misiuni de transport în care au fost însoţite un număr de 43 de autovehicule şi măsuri de ordine publică în zona a două dintre centrele de carantină din judeţ.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...