Actualitate

Apavil S.A. face apel la responsabilitate

Având în vedere creşterea numărului blocajelor din reţeaua de canalizare, din ultima perioadă, facem un apel către toţi utilizatorii serviciilor noastre să contribuie la prevenirea înfundării reţelelor de canalizare, aruncând în vasul de toaletă doar hârtie igienică. De asemenea, vă rugăm să continuaţi acţiunea de colectare a uleiului menajer uzat şi, atunci când situaţia o va permite, să-l predaţi la punctele de colectare din municipiu.

Privind răspândirea coronavirusului (SARS-CoV-2) şi Starea de urgenţă declarată de Preşedintele ţării, precum şi respectarea noilor dispoziţii emise prin Ordonanţele Militare Nr. 1, 2 şi 3, echipele de intervenţie ale societăţii Apavil S.A se află la datorie, cu personal redus. Din această cauză, orice problemă apărută presupune un efort suplimentar pentru a fi remediată. Cele mai multe blocaje ale reţelei de canalizare apar din cauza aruncării în vasul de toaletă a şerveţelelor umede, scutecelor, micilor obiecte de vestimentaţie, lavetelor şi bureţilor de bucătărie etc. Toate acestea, cărora în contextul actual li s-au adăugat mănuşile şi măştile de unică folosinţă, nu creează doar blocaje ale reţelelor, ci ajung să producă pagube prin înfundarea echipamentelor de pompare şi colmatarea grătarelor de la intrarea în staţiile de epurare a apelor uzate, toate acestea ducând la disfuncţionalitatea reţelei de canalizare menajeră existentă în toată aria de operare.

În administrarea Apavil SA se află 719 kilometri de reţele de canalizare şi 24050 racorduri ale imobilelor. Reţeaua de canalizare asigură transportul apelor uzate către staţia de epurare, pentru a fi tratate astfel încât să îndeplinească indicatorii de calitate prevăzuţi în normative şi apoi descărcate în emisar. Din acest motiv, canalizarea reprezintă un serviciu extrem de important de care depinde şi sănătatea noastră, dar şi păstrarea unui mediu înconjurător curat, iar funcţionarea în condiţii corespunzătoare a sistemului de canalizare depinde şi de modul în care noi, cetăţenii, respectăm normele elementare cu privire la colectarea şi depozitarea corectă a deşeurilor menajere.

Societatea Apavil SA consideră prioritare atât asigurarea calităţii apei la parametrii stabiliţi de Uniunea Europeană, cât şi menţinerea în funcţiune a reţelelor de distribuţie a apei potabile şi a reţelelor de canalizare. Pentru orice disfuncţionalitate a reţelelor de alimentare cu apă sau de canalizare, vă rugăm să sunaţi la Dispeceratul Central al societăţii - tel. 0250820010, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Precizăm că echipele de intervenţie vor asigura remedierea celor semnalate în funcţie de priorităţi şi ţinând cont de numărul echipajelor disponibile în teren.

VĂ MULŢUMIM PENTRU SPRIJIN!
APAVIL S.A

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...