Actualitate

Comunicat de presă!

Vâlcea: DSP monitorizează 813 de persoane cărora li s-a impus izolarea la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie

Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea monitorizează în prezent 813 de persoane cărora li s-a impus izolarea la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie, pentru o perioadă de 14 zile. Un număr de 35 persoane au ieşit astăzi din izolare, acestea fiind în prezent într-o stare de sănătate bună şi nu reprezintă un pericol pentru cei din jur.

De asemenea, de la ultima informare, încă şapte persoane au intrat în centrele de carantină de pe raza judeţului Vâlcea, numărul celor aflaţi în carantină instituţionalizată în judeţ fiind în prezent de 159.

Instituţia Prefectului Vâlcea în colaborare cu Consiliul Judeţean Vâlcea au început demersurile în vederea achiziţionării unui aparat pentru efectuarea testelor pentru COVID – 19.
În unităţile sanitare din judeţ se găsesc echipamentele de protecţie pentru personalul medical. Săptămâna aceasta vor fi suplimentate de către Ministerul Sănătăţii, prin Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Vâlcea, alte cantităţi de echipamente de protecţie.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Vâlcea au continuat şi în ultimele 24 de ore acţiunile de verificare a respectării măsurilor de izolare/carantină. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a acţionat în acest sens cu 253 de cadre, care au controlat 510 locaţii şi 1.226 de persoane (atât dintre cele aflate în autoizolare, cât şi membrii de familie ai acestora), fiind aplicate, totodată, şi nouă sancţiuni contravenţionale. Două dintre sancţiuni au fost pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantinare, şase pentru fapte de natură economică şi una pentru alte tipuri de abateri, valoarea acestora fiind de 99.500 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean a acţionat în ultimele 24 de ore pe aceeşi linie cu poliţiştii vâlceni, realizând cinci misiuni de transport în care au fost însoţite un număr de cinci autovehicule şi 30 de misiuni de verificare la domiciliu, respectiv al unui număr de 544 de persoane.

Reamintim tuturor cetăţenilor că din această seară, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţă eliberată de angajator sau o declaraţie pe proprie răspundere şi actul de identitate, după caz. Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată şi olograf.

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor dragi, recomandarea noastră este să rămâneţi în casă şi să vă informaţi despre măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea şi combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus doar din surse oficiale.

Purtător de cuvânt,
Dr. Amelia Piţiga

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...