Actualitate

Acţiune în Râmnicu Vâlcea de verificare a respectării măsurilor impuse prin Ordonanţa Militară numărul 2 din 21 martie 2020

Luni, 23 martie a.c., începând cu ora 22:00, echipaje mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat o acţiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, ce a avut ca principal scop măsurile dispuse prin Ordonanţa Militară nr.2 din 21.03.2020.

Ca urmare a acţiunii au fost oprite în trafic 68 de autovehicule şi legitimate 78 de persoane şi au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.000 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor art.5, alin.1, din Ordonanţa Militară nr.2 din 21.03.2020.

De luni seara, în intervalul orar 22.00 – 06.00, persoanele pot circula în afara locuinţei doar dacă:

• se deplasează în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
• au nevoie de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;
• au nevoie de asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă; pentru îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;
• deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

Aceste motive trebuie trecute într-o declaraţie pe proprie răspundere / adeverinţa eliberată de angajator, după caz.

Declaraţia pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, şi va fi pusă la dispoziţia reprezentanţilor Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanţii Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale pot efectua fotografierea documentelor (declaraţie pe proprie răspundere şi act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Nerespectarea prevederilor legale menţionate se sancţionează cu amendă între 100 şi 5.000 de lei pentru persoane fizice şi între 1000 de lei şi 70.000 de lei pentru persoane juridice.

Aceste sancţiuni sunt valabile şi pentru cei care circulă în afara locuinţei/gospodăriei în grup mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună şi fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...