Politică

Cotescu vrea să dezvolte Zona Metropolitană

Adrănel Cotescu, candidatul USL la Senatul României în Colegiul Râmnicu Vâlcea, vine în sprijinul locuitorilor şi în susţinerea economiei judeţului prin cel mai ambiţios proiect care constă în crearea unei Zone Metropolitane

Viitoarea zonă metropolitană ar include oraşele Râmnicu Vâlcea, Ocnele Mari, Călimăneşti, Băile Govora, Băile Olăneşti, precum şi comunele Păuşeşti Măglaşi, Vlădeşti, Bujoreni, Budeşti, Runcu, Mihăeşti, Goleşti şi Dăeşti şi ar fi de zece ori mai mare decât actualul municipiu Râmnicu Vâlcea, cu o populaţie de aproximativ 200.000 de locuitori. În prezent, Râmnicu Vâlcea are, potrivit ultimului recensământ, 100.000 de locuitori. Cotescu susţine că prin crearea acestei Zone Metropolitane nu se schimbă nimic în structurile administrative sau în modalitatea de calcul a impozitelor. Fiecare localitate îşi păstrează formula de administraţie actuală, taxele şi impozitele locale se vor stabili, ca şi până acum, pe plan local.

Formulă avantajoasă

Conform legislaţiei în vigoare, constituirea unei zone metropolitane este subordonată scopului, în sensul că proiectul ar fi viabil numai dacă sunt identificate în mod concret şi coerent câteva obiective care pot fi duse la îndeplinire într-un mod mai avantajos în această formulă unitară decât la nivel individual. Scopul principal al creării unei zone metropolitane este acela de a atrage fonduri europene, ştiut fiind faptul că acestea se acordă mult mai uşor pentru regiuni, decât pentru localităţi. În felul acesta, zona metropolitană va face parte din numeroase proiecte de anvergură regionale. Zona Metropolitană reprezintă o asociaţie de dezvoltare intercomunitară constituită pe bază de parteneriat între municipiile reşedinţă de judeţ şi unităţile administrativ teritoriale aflate în zona imediată. Crearea zonei metropolitane are la bază o iniţiativă legislativă a fostului senator Emilian Frâncu, actual primar al municipiului Râmnicu-Vâlcea, prin care subliniază necesitatea unei dezvoltări durabile care să acopere toate nivelurile de activitate ale societăţii şi care să devină un punct fundamental de sprijin pentru economie. Avantajele creării zonei metropolitante constau în dezvoltarea componentei turistice; reabilitarea şi modernizarea infrastructurii din toate localităţile în mod unitar; dezvoltarea unor cartiere de locuit, crearea de locuri de muncă.

Primarii democrat –liberali, de partea lui Cotescu

Debutul campaniei electorale a fost unul promiţător pentru profesorul Adrănel Cotescu, candidatul USL la Senatul României în Colegiul Râmnicu Vâlcea, care, prin strategiile viabile pe care le-a gândit, a reuşit să câştige respectul, dar şi susţinerea edililor din Partidul Democrat Liberal. Deşi pare neobişnuită această situaţie, Petre Iordache, primarul oraşului Ocnele Mari, declară public faptul că Adrănel Cotescu este candidatul care l-a convins prin fapte şi nu are de gând să-şi nege sprijinul în favoarea USL la alegerile parlamentare. „Datorită dumnealui am primit, în baza HG 577, fonduri pentru investiţia privind asfaltarea şi modernizarea străzilor din Ocnele Mari. Este vorba de 13,8 kilometri de drum. Nu pot să nu vorbesc despre ajutorul domnului Cotescu în ceea ce priveşte reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii cu clasele I-VIII Ocnele Mari. Graţie sprijinului său, unitatea are mobilier nou, laboratoare de fizică, de chimie şi IT moderne. Am refăcut şcoala de la zero, dacă pot spune aşa. Tot din partea dumnealui avem promisiuni, şi ştiu că se va ţine de cuvânt, în ceea ce priveşte construirea unei săli de sport şi a unui bloc ANL, cu 42 de unităţi locative. Proiectul există, vorbim de demersuri avansate şi mai aşteptăm doar finanţarea”, a declarat Petre Iordache.

Colaborarea cu primarii PDL, o dovadă de maturitate

Edilul-şef din Ocnele Mari a mai relatat că încrederea în candidatul USL vine mai ales din experienţa pe care o are Adrănel Cotescu. „Cred că ceea ce a făcut până acum spune tot, cred cu tărie că poate duce cuvântul nostru în Parlament. După cum ştiţi, Legea Minelor este în elaborare, iar Ocnele Mari este un oraş minier. L-am informat cu privire la câteva amendamente şi idei ale minerilor şi cu siguranţă va ţine cont de ele. De aici, ca primar, eu trebuie să iau seama şi să-mi întorc faţa către cei care mă ajută, pentru că nu este în regulă să fii marginalizat. Întotdeauna voi fi cu oamenii care sunt trup şi suflet pentru definitivarea proiectelor”, a mai adăugat primarul din Ocnele Mari. La capitolul realizări, profesorul Adrănel Cotescu poate bifa câteva obiective atinse şi în comuna Mihăeşti, unde, de asemenea, conducerea se află în mâna unui primar PDL. „Ţin să-i mulţumesc, pentru că datorită dumnealui am reuşit să rezolv problema Drumului Comunal 128 Punctul Plută – Halta Govora, apoi ne-a ajutat pentru ca oamenii să aibă apă şi canalizare în zona Mănăstirii Govora şi pentru schimbarea conductei de apă şi aducerea unei staţii de pompare pentru satele Arsanca şi Măgura, proiecte pe care dumnealui le-a prins în lista de investiţii. Domnul Cotescu este vecinul nostru, dânsul fiind originar din Băile Govora, şi de câte ori a avut drum pe la noi, de atâtea ori s-a interesat cum ne poate ajuta. Am fost şi la dumnealui la Bucureşti, poate de trei ori într-o lună şi întotdeauna am găsit uşa deschisă, ne-a rezolvat cu dosarele, venind alături cu reprezentanţi din minister. Sincer, este un om de excepţie şi îmi doresc ca oamenii să îl aleagă senator, pentru că este o raritate”, a declarat primarul comunei Mihăeşti. Candidatul USL, Adrănel Cotescu doreşte să sublinieze faptul că o bună cooperare cu toţi primarii, indiferent de apartenenţa lor politică, este o soluţie de bun simţ care vine în beneficiul judeţului, a vâlcenilor şi, totodată, o dovadă de maturitate, care depăşeşte barierele oricărui orgoliu, interesul oamenilor fiind mult mai important decât orice dispută care nu aduce o izbândă comunităţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...