Ultima Oră

Primele două cazuri de coronavirus în Vâlcea!

Două persoane din judeţul Vâlcea, soţ şi soţie, au fost testate pozitiv de coronavirus. Rezultatele testelor au fost primite duminică, 15 martie 2020. Cei doi soţi au venit din Italia, sunt din Muereasca şi de câteva zile se află în carantină într-un centru de carantinare din Râmnicu Vâlcea.

În România sunt 168 de cazuri de coronavirus, au anunţat, luni dimineaţa, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. Între acestea, 29 cazuri sunt noi.

Potrivit GCS, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Între cele 168 de cazuri, 29 sunt noi şi s-au înregistrat astfel: patru în Arad, trei în Ilfov, două în Vâlcea, două în Timişoara şi câte unul în Bucureşti, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomiţa, Hunedoara, Galaţi şi Suceava.

„Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 şi 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria şi Germania. Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună”, anunţă GCS.

“În data de 15.03.2020 au fost confirmate 2 cazuri de COVID-19 (Coronavirus) în judeţul Vâlcea. Ambele persoane provin dintr-un centru de carantină. Persoanele au fost transferate către Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» Craiova. Aceştia au sosit în mod controlat de la punctul de trecere a frontierei şi au fost introduşi direct în spaţiul de carantină. Prima probă a fost recoltată în data de 13.03.2020”, a precizat dr. Pitiga Amelia, purtător de cuvânt al DSP Vâlcea.

Sursa citată precizează că în carantină instituţionalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

În cursul zilei de duminică au fost confirmate 16 cazuri noi în ţara noastră: 4 cazuri în Bucureşti, 4 în Arad, 3 în Braşov, 2 în Brăila şi câte 1 caz în Constanţa, Teleorman şi Iaşi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...