Administraţie

Prefectul de Vâlcea a blocat alocările bugetare către primării

În plină criză provocată de coronavirus, prefectul de Vâlcea, Tiberiu Costea, a atacat în contecios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea prin care erau alocaţi bani primăriilor din judeţ. Până şa soluţionarea cauzei în instanţă, actul atacat este suspendat.

“Deşi nu sunt superstiţios din fire, se pare că ziua de astăzi, vineri, 13 martie, este o zi cumplită pentru primăriile din judeţul Vâlcea, întrucât Instituţia Prefectului a considerat de cuviinţă să atace în contencios administrativ hotărârea de Consiliu Judeţean prin care au fost repartizaţi, către primării, banii pentru cheltuielile de funcţionare, cofinanţări şi programe de dezvoltare. Într-o perioadă atât de grea, acest gest al prefectului este unul cu nişte consecinţe foarte grave, deoarece aplicabilitatea hotărârii prin care Consiliul Judeţean a repartizat banii se suspendă până la judecarea, pe fond, la instanţa de contencios administrativ. Vom depune toate diligenţele în instanţă, pentru respingerea acţiunii iniţiate de prefect şi menţinerea actului administrativ în forma adoptată. Până atunci însă, sumele repartizate nu pot fi utilizate de către primării. Îi asigur pe colegii mei primari că rămân alături de ei şi că voi căuta soluţii pentru a depăşi, împreună, situaţia generată de acţiunea demarată de Instituţia Prefectului, sub semnătura domnului prefect Tiberiu Costea. Este o problemă destul de gravă, pentru rezolvarea căreia am dispus deja măsuri în ceea ce priveşte demararea procedurilor juridice de apărare şi soluţionare a cauzei”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

Eugen Neaţă: "Vâlcean împotriva vâlcenilor!"

"Am scris cu câteva săptămâni în urmă aici, cerându-i prefectului de Vâlcea să nu execute ordinul liberalilor de a bloca bugetul judeţean. Am scris degeaba!
Prefectul a executat ordinul liberal de a lăsa primăriile vâlcene fără bani.
Prefectul de Vâlcea nu este în nici un fel prefect al judeţului Vâlcea, ci un biet membru al partidului în care liberalii se infectează unii pe alţii cu virusul ucigaş, zi de zi, în direct, la televizor. Preşedintele Consiliului judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, vede în gestul prefectului un act de iresponsabilitate, anacronic cu vremurile grele prin care trece fiecare localitate vâlceană. Consiliul judeţean a demarat deja proceduri juridice de apărare în faţa blocajului bugetar pe care prefectul de-nu-ştim-unde l-a semnat cu mâna lui într-o zi de 13, cum s-a văzut. Nu sunt mulţi oamenii de care depinde funcţionarea de ansamblu a judeţului Vâlcea. Unul este prefectul şi celălalt este preşedintele Consiliului judeţean. Când primul îl împiedică pe al doilea să acţioneze în folosul vâlcenilor, din cauze de luptă politică, cu ordine de la un partid (PNL austeritate) care tocmai a dat România peste cap, mă gândesc că nimeni nu mai este în siguranţă. Îmi pun speranţa în spiritul de luptător al preşedintelui judeţean Constantin Rădulescu, om care va fi ales pentru un nou mandat în fruntea judeţului, şi nu mai aştept nimic bun de la domnul care ocupă postul de prefect fără a fi trecut pentru asta prin proba alegerii nimănui", a declarat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...