Eveniment

Şeful pompierilor din Turceni, victimă a exploziei din Bumbeşti

Conform medicilor oftalmologi, comandantul Nicolae Pârvu nu va mai putea să-şi folosească un ochi

Pompierul rănit în explozia de la Bumbeşti Jiu nu va mai vedea cu ochiul drept, a declarat, managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, precizând că, după ce a fost consultat, acesta a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. „Pacientul a fost adus la spital în stare de şoc. De câte ori era atins, gemea. Din păcate, nu va mai vedea cu ochiul drept. Celălalt ochi este sănătos”, a spus managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, unde pompierul, comandant al gărzii de intervenţie la secţia de pompieri Turceni, a fost consultat după ce a fost adus în Capitală cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie. Monica Pop a precizat că bărbatul are luxaţie la umăr, traumatisme la o mână şi la claviculă, de aceea a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Pompierul ghinionist, rănit, fiul teafăr

Bărbatul a fost internat în Clinica de chirurgie a Spitalului Floreasca din Capitală. „Medicii de la Floreasca mi-au spus că ar vrea să îl trateze oftalmologic în acel spital, întrucât are politraumatisme şi va fi nevoie de intervenţia unei echipe pluridisciplinare”, a mai spus managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop. Pompierul rănit, Nicolae Pârvu, în vârstă de 39 de ani, dormea împreună cu fiul său de trei ani într-o garsonieră din vecinătatea celei în care s-a produs explozia de vineri dimineaţă şi în urma căreia zece locuinţe au fost grav afectate. Bărbatul a fost grav rănit de cioburile care au rezultat în urma suflului exploziei, prin spargerea geamurilor, fiul său scăpând însă teafăr pentru că avea patul amplasat într-un colţ al camerei, unde era protejat. Iniţial, Pârvu a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde medicii l-au stabilizat şi au încercat să-i salveze viaţa, aceştia constatând însă că bucăţi de cioburi i-au pătruns în ochi şi bărbatul ar putea să îşi piardă vederea.

Trei răniţi în explozia din Bumbeşti

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a solicitat un elicopter SMURD şi a obţinut transferarea lui Nicolae Pârvu la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti. Nicolae Pârvu este comandant gardă de intervenţie la secţia de pompieri Turceni, Garda de Intervenţie Hurezani. Acesta era în timpul liber şi, conform lui Dumitraşcu, este cel mai grav rănit în explozia de vineri, 16 noiembrie, de la Bumbeşti Jiu. În explozia produsă, vineri dimineaţă, într-un bloc din Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, au mai fost rănite grav două persoane, o femeie de 58 de ani, care are lovituri la cap şi care a rămas internată la Târgu Jiu, precum şi un bărbat de 43 de ani, transferat deja la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce a suferit arsuri grave pe jumătate din corp. Bărbatul respectiv este proprietarul garsonierei în care s-a produs explozia.

Strămutaţi în spital

Deflagraţia a avut loc în jurul orei 4.00, toţi locatarii blocului fiind evacuaţi după ce pereţi ai clădirii au crăpat. Locatarilor li s-a permis din nou accesul în clădire vineri în jurul prânzului, pentru a-şi recupera din bunuri şi a-şi inventaria pagubele, clădirea intrând sub procedurile de expertiză ale specialiştilor din cadrul INSEMEX Petroşani. Primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, a declarat că autorităţile locale au spaţii pentru a-i caza pe cei rămaşi fără locuinţă, în cazul în care aceştia nu vor putea să se adăpostească la rude sau prieteni. „Am pregătit spaţii de cazare într-un spital închis în urmă cu doi ani. Cei care nu îşi găsesc adăpost la rude vor putea sta în aceste spaţii”, a specificat primarul Bobaru. După experiza efectuată, specialiştii INSEMEX au descoperit că structura de rezistenţă a clădirii este grav afectată, şocul trasmiţându-se şi la alte două clădiri de locuinţe din apropiere. Clădirea în care a avut loc deflagraţia este declarată nelocuibilă până la efectuarea unor lucrări de consolidare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...