Eveniment

Poliţiştii bătăuşi, trimişi în judecată

Poliţiştii care au anchetat cu pumnul un bărbat din Gorj, au fost trimişi în judecată de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Eugen Bogdan Papuzu şi Cosmin Constantin Militaru sunt acuzaţi de omor calificat şi deosebit de grav, arestare nelegală şi cercetare abuzivă. Ei au bătut un bărbat din Stoina, în timpul unei anchete, până l-au omorât.

În rechizitoriu, procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie susţin că în noiembrie 2008, în sediul secţiei de poliţie din Stoina, cei doi poliţişti i-au aplicat lui Nicolae Druţu, un bărbat din localitate, mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, producându-i leziuni grave, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă, contuzii hemoragice cerebrale, care au dus la decesul victimei. Anchetatorii au constatat că bărbatul a fost în imposibilitatea de a se apăra, punându-i-se cătuşele, iar loviturile au fost atât de violente, încât victima a căzut de şapte ori în secţia de poliţie. Poliţiştii doreau prin această metodă ca bărbatul să recunoască un furt pe care nu îl comisese.

Anchetă muşamalizată!

Iniţial, suspect de omor a fost patronul unui bar din localitatea Stoina, unde avusese lor furtul. După patru ani au descoperit că, de fapt, victima fusese omorâtă în bătaie chiar de către poliţiştii chemaţi la faţa locului să constate infracţiunea. De menţionat că cei doi poliţişti lucrează în continuare în cadrul Inspectoratului de Poliţie din Gorj, unul la serviciu caziere, altul la logistică. „Cei doi au fost puşi la dispoziţia Inspectoratului, urmează să vedem ce măsuri vor fi luate cu cei doi angajaţi, după ce procurorii au dispus trimiterea în judecată”, a declarat George Neagoe, purtătorul de cuvânt al IJP Gorj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...