Sport

Handbal feminin, Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea - Savehof 28-20 (16-10)

Campioana României s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor

SCM Rm. Vâlcea a câştigat meciul cu suedezele de la Savehof, scor 28-20. Campioana României s-a calificat astfel în „sferturile” Ligii Campionilor, la şapte ani de la revenirea în competiţie.

Atmosferă de sărbătoare la Rm. Vâlcea. Campioana României avea nevoie de victorie cu Savehof pentru a fi şi matematic calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

De la dispariţia Oltchimului, fanii vâlceni au aşteptat şapte ani pentru o nouă provocare, iar aceasta a venit. Azi, echipa antrenată de Florentin Pera a câştigat cu 28-20 în faţa campioanei Suediei şi e calificată între primele opt echipe ale Europei, cu o etapă înainte de finalul grupelor.

Liscevici show

Savehof a venit la Rm. Vâlcea cu numai 11 handbaliste. "Jucătoarele tinere le-am lăsat acasă. Am făcut economie la buget", a spus sec antrenorul Rasmus Overby.
Vâlcea şi-a văzut de treabă, a intrat mai greu în meci, dar ultimele 15 minute ale primei reprize le-a dominat autoritar. Apărarea a fost la înălţime, iar în atac, Mireya Gonzalez şi Kristina Liscevici au făcut spectacol. Sârboaica a trimis nişte pase incredibile coechipierelor, iar Vâlcea a intrat la pauză pe picior mare, 16-10.

În partea a doua, suedezele s-au apărat mai bine la 9 metri, nici oltencele nu au mai fost la fel de concentrate, dar au ieşit în evidenţă extremele Norgaard şi Badea.

Vremea tinerelor

Pentru că scorul o permitea, Pera a trimis în teren şi generaţia tânără. Portarul Diana Ciucă a avut din nou două parade de mare goalkeeper, iar Roberta Stamin îşi va trece cu roşu în calendar data de 29 februarie. Şi nu pentru că e într-un an bisect, ci pentru că a marcat primul său gol în Liga Campionilor!

Vâlcea joacă la Gyor, în ultima etapă, pe 7 martie, dar disputa cu campioana Europei e una de vacanţă. Probabil că va juca echipa a doua la Gyor, titularele pregătind meciul din 11 martie, de la Bucureşti, cu CSM. E meciul decisiv pentru titlu, unul în care CSM are doar şansa victorie, iar Vâlcea are şi varianta egalului!

SCM Rm. Vâlcea 28
Gonzalez 7, Liscevici 6, Norgaard 5, Elghaoui 4, Badea 3, Trifunovici 1, Glibko 1, Stamin 1. Antrenor: Florentin Pera

IK Savehof 20
Lagerbon 5, Karlsson 3, Mortensen 3, Ekenman 2, Lindberg 2, Astrom 2, Forsberg 2, Ortorp 1. Antrenor: Rasmus Overby


Primele patru echipe se califică în "sferturi". Penultima etapă, azi: Vâlcea-Savehof 28-20, Brest-Krim 37-26; duminică: Buducnost-Gyor (18:00)

Sursa: gsp.ro

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...