Sport

Vâlcea vrea să evite maghiarele în grupele principale

Tragerea la sorţi a grupelor principale ale Ligii Campionilor va avea loc marţi, la Viena, Oltchim urmând să fie în urna capilor de serie.

Oltchim a ajuns între primele opt echipe din Europa acumulând punctaj maxim în Grupa A din Liga Campionilor. Duminică seara, într-un joc care nu mai avea nicio miză, Oltchim s-a impus la Rm. Vâlcea scor 30-22 (18-10) cu Buxtehuder (Germania).
Marţi, la Viena, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor principale, unde au mai ajuns Gyor, FTC (Ungaria), Larvik (Norvegia), Zvezda (Rusia), Buducnost (Muntenegru) şi Krim (Slovenia). Oltchim va fi repartizată alături de o altă câştigătoare de grupă şi două echipe calificate de pe locul 2, însă nu Randers, cu care s-a confruntat deja în prima fază. Astfel, este clar că pentru oltence cea mai bună variantă este evitarea celor două echipe maghiare, cea mai avantajoasă soluţie părând a fi cu Zvezda, Krim şi Buducnost.
„Sper să fie doar o echipă din Ungaria, dacă se poate Gyor, alături de Krim şi Buducnost, ar fi grupa cea mai avantajoasă”, a spus extrema Iulia Curea, singura dintre jucătoare care şi-a manifestat direct opţiunile. Tehnicianul Jakob Vestergaard spune că echipa sa este capabilă să se lupte cu oricine. „Toate echipele calificate în grupele principale vor arăta un handbal mai bun decât în aceste prime şase meciuri. Discuţiile în ceea ce ne priveşte se referă în special la Gyor, dacă e bine să jucăm acum cu această echipă, astfel să o evităm în semifinale sau să o evităm acum şi să fim mai siguri de calificare. Acum, cum vor decide sorţii, noi ne vom conforma şi vom juca fiecare meci la victorie”, a precizat Vestergaard.
Grupele principale ale Ligii Campionilor se vor disputa în perioada februarie-martie 2013. Până atunci, cele opt românce de la Oltchim se prezintă la Naţională, cu care vor merge în decembrie la Europeanul din Serbia. La fel şi stranierele de la Vâlcea, care se prezintă la loturile ţărilor de origine.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...