Administraţie

Patru ofertanţi pentru cele 17 tramvaie destinate Craiovei

Licitaţia pentru furnizarea unui număr de 17 tramvaie finanţate din Fonduri Europene nerambursabile a trecut de etapa depunerii de oferte. Nu mai puţin de 4 operatori economici au fost interesaţi de această licitaţie şi au depus oferte ce vor fi analizate în perioada imediat următoare.

Societăţile ce au depus oferte sunt următoarele:
1. Bozankaya Otomotiv Mak. İml. İth. Ve İhr. A.Ş., Turcia
2. Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spólka Akcyjna, Polonia
3. Tatra-Yug, Ucraina
4. Durmazlar Makine San. Ve Tic A.S., Turcia
„După mai multe încercări, licitaţia pentru cele 17 tramvaie pare să fi intrat pe linie dreaptă. La ora actuală, avem patru oferte, sper să fie conforme şi după evaluarea ofertelor să fie desemnat un câştigător care să furnizeze garniturile şi să putem vedea cât mai repede noile tramvaie pe traseu”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.
​Valoarea totală a proiectului este de 202.349.385,00 lei – fonduri europene nerambursabile, iar cofinanţarea Primăriei Craiova se ridică la 3.400.987,70 lei.

​Cele 17 tramvaie de aproximativ 25 de metri fiecare vor fi distribuite pe trei rute ale operatorului local de transport, după cum urmează:

• Ruta 100: 10 tramvaie cu lungimea de cca 25 de metri;
• Ruta 101: 3 tramvaie cu lungimea de cca 25 de metri;
• Ruta 102: 4 tramvaie cu lungimea de cca 25 de metri.

​Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public în Municipiul Craiova eficient, ecologic şi modern, care să conducă la reducerea cantităţilor de CO2 şi emisii poluante deversate în atmosferă, reducerea numărului de autoturisme în trafic, creşterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, cu impact asupra fluidizării traficului rutier.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...