Sub Lupă

Cinci locaţii în Vâlcea pentru pacienţii în carantină

Autorităţile pregătesc 165 de locuri de carantină pentru persoanele care ar putea fi infectate cu coronavirus

Prefectura Vâlcea informează că, în contextul situaţiei actuale de circulaţie a noului coronavirus (COVID-19) şi în special a situaţiei din Italia unde se află o comunitate mare de români, s-au identificat mai multe spaţii la nivelul judeţului în care să se facă carantinarea persoanelor care vin din zonele afectate, dacă situaţia epidemiologică o va impune.

Aceste spaţii sunt următoarele:

• Centrul de Recuperare Neuromotorie din municipiul Drăgăşani - 6 locuri de cazare;
• Corpul C al Liceului Tehnologic de Turism din Călimăneşti - 24 de locuri de cazare;
• Centrul de Agrement Cozia din Călimăneşti - 60 de locuri de cazare;
• Centrul de Agrement Căciulata din Călimăneşti - 50 de locuri de cazare;
• Centrul de Agrement Brădişor din comuna Mălaia - 25 de locuri de cazare.

Menţionăm, de asemenea, că se caută în continuare astfel de spaţii în judeţ, zilele acestea urmând să fie verificate de către reprezentanţii Prefecturii, DSP şi ISU şi alte locaţii ce dispun de condiţii bune de cazare (au toate utilităţile – apă rece/caldă, încălzire iluminat) şi în care ar putea fi amenajate centre de carantină.

Direcţia de Sănătate Publică face precizarea că, până în prezent, în judeţul Vâlcea, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite intrarea în carantină în astfel de centre.

Potrivit dispoziţiilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, vor ajunge în aceste spaţii, pentru monitorizare medicală timp de 14 zile, persoanele care vin din China continentală sau din localităţile italiene din regiunile Lombardia şi Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano.

Persoanele care vin din alte localităţi din aceste două regiuni din Italia vor intra în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în ţară.

Ca măsuri profilactice, medicii de la DSP Vâlcea recomandă următoarele:

• purtarea măştilor de protecţie de unică folosinţă în mod corect (acoperirea completă a căilor respiratorii superioare);
• spălarea mâinilor cât mai des cu apă şi săpun;
• evitarea spaţiilor aglomerate.

Persoanele care s-au întors recent din zonele afectate şi sunt simptomatice (febră ridicată, tuse şi dificultăţi de respiraţie) se vor adresa la numărul de urgenţă 112, menţionând simptomele precum şi istoricul de călătorie recent. Persoanele asimptomatice se vor izola la domiciliu timp de 14 zile şi vor fi monitorizate de către medicii de familie şi personalul DSP Vâlcea.

Noul coronavirus (COVID-19) se transmite preponderent pe cale aeriană, de la persoana infectată la persoana sănătoasă, prin picături de lichid eliminate prin tuse, strănut, vorbit, care apoi intră în contact cu mâinile, ochii, mucoasa orală sau nazală. Este posibil ca o persoană să se infecteze şi prin atingerea unor suprafeţe sau obiecte contaminate, din informaţiile de până acum, virusul putând rezista pe suprafeţele exterioare câteva ore sau chiar mai mult, de aceea spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt acţiuni decisive pentru a preveni infecţia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...