Sport

Suporterii „alb-albaştri” au dat Oblemenco pe Polivalentă

Competiţiile de baschet şi handbal au adunat mai mulţi spectatori decât meciurile din Liga 1

În lipsa fotbalului, celelalte sporturi din Craiova se bucură în aceste momente de o popularitate cum nu au mai întâlnit de ani de zile. Deşi au fost vitregiţi de soartă în ultimii doi ani, suporterii nu au uitat de culorile alb-albastre şi au revenit alături de sportivii olteni, parcă mai puternici ca niciodată. În aşteptarea fotbalului, craiovenii au luat cu asalt noua Sală Polivalentă din Craiova. În două zile de competiţii, aceştia au stabilit recorduri la care alte echipe din Liga 1 se uită cu invidie. Nu mai puţin de 4.500 de spectatori s-au prezentat sâmbătă la un meci de baschet dintre SCM Craiova şi Miercurea Ciuc, iar duminică alţi 4.000 de spectatori au scandat numele Craiovei la meciul de handbal dintre Craiova şi HCM Zalău. În jurul Polivalentei, cu câteva zeci de minute de începerea partidelor, deja nu se mai găseau locuri de parcare.

Zvon de renaştere pentru „Universitatea”

Aceştia aşteaptă cu nerăbdare revenirea echipei lor de suflet pe legendarul Ion Oblemenco. Până atunci, suporterii poartă pe braţe echipele de sală din Craiova şi fac ca Sala Polivalentă să răsune ori de câte ori culorile alb-albastre păşesc pe sala nou-nouţă de pe Bulevardul Ştirbei Vodă. Nerăbdarea lor este cu atât mai mare cu cât clubul de fotbal din Bănie a reuşit o victorie uriaşă în meciul cu Federaţia Română de Fotbal. Clubul de pe Strada Sf. Dumitru nr. 1 a reuşit anularea deciziei de excludere a echipei din Liga 1, lucru primit cu bucurie de pătimaşii suporteri Olteni.

Imnul Craiovei, cântat de întreaga sală

În aşteptarea fotbalului, craiovenii au luat cu asalt noua Sală Polivalentă din Craiova. În două zile de competiţii, aceştia au stabilit recorduri la care alte echipe din Liga 1 se uită cu invidie.

Sâmbătă, baschetbaliştii de la SCM Craiova au luat pentru prima oară contact cu atmosfera din Sala Polivalentă. Cei 4.500 de spectatori olteni au creat o atmosferă de vis şi i-au purtat pe cei de la Craiova spre un succes răsunător. Din pieptul lor a răsunat neîncetat imnul Craiovei, un imn atât de rar rostit în competiţiile sportive în ultimii doi ani. Băieţii de la CSM Craiova au reuşit să învingă echipa din Miercurea Ciuc la 17 puncte distanţă într-o atmosferă de vis. Este pentru prima oară când aceştia au fost încurajaţi frenetic de un număr atât de mare de spectatori. Nici meciul dintre SCM Craiova şi HC Zalău nu a fost mai puţin animat. Deşi au fost înfrânte cu 20-16, handbalistele oltene au fost încurajate pe întreaga partidă de un public fenomenal cum numai în Craiova se poate găsi.
Încurajările, emoţiile, suspinele ratărilor au reamintit tuturor de ceea ce înseamnă Craiova în materie de sport. Atmosfera senzaţională a readus aminte pentru două zile de celebrele meciuri de pe stadionul central din Bănie, acolo unde echipe precum Kaisserslautern sau Fiorentina nu au putut să facă faţă atmosferei infernale create de olteni.

Asistenţa din Liga 1, mult sub cea de la Polivalenta din Bănie

Aprigii suporteri olteni au stabilit un record la care echipele competitoare privesc cu invidie. Asistenţa de la meciurile Craiovei din sală au adunat mai mulţi spectatori decât echipe consacrate din Liga 1. Campioana României, CFR Cluj, a avut un număr de 3.000 de spectatori la meciul cu Astra Ploieşti, în situaţia în care juca cu locul doi din Liga 1 şi putea relansa campionatul. Nici meciul Viitorului cu Dinamo Bucureşti nu a reuşit să surclaseze atmosfera din Sala Polivalentă, fotbaliştii lui Gică Hagi fiind susţinuţi de un număr de 4.000 de spectatori, cu 500 mai puţini decât băieţii de la SCM Craiova. Gloria Bistriţa priveşte cu invidie spre Craiova dacă ne gândim că un număr de zece ori mai mic s-a prezentat la meciul dintre bistriţeni şi FC Braşov. Derby-ul Moldovei nu a detronat Craiova, doar 1.000 de spectatori fiind prezenţi la victoria Iaşiului contra Ceahlăului. Astfel, în aşteptarea reapariţiei fotbalistice la Craiova, suporterii reuşesc să bată record după record, setea acestora de sport fiind uriaşă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...