Administraţie

Aproape 1000 miliarde lei vechi, repartizaţi de CJ Vâlcea pentru sistemul de protecţie socială

În şedinţa ordinară de marţi, 18 februarie a.c., preşedintele Constantin Rădulescu a supus aprobării consilierilor judeţeni suma totală necesară acoperirii cheltuielilor de funcţionare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, care, pentru anul în curs, se ridică la 94.240.730 lei.

Din necesarul de 94.240.730 lei, prin Legea bugetului de stat pe anul 2020, judeţului nostru i-a fost alocată, pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de funcţionare a sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, suma de 18.008.000 lei.

Pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, Ministerul Muncii a alocat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea suma de 1.857.000 lei.
Având în vedere sumele insuficiente repartizate de la Guvern, în scopul acoperirii cheltuielilor de funcţionare ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, în cadrul aceleiaşi şedinţe, preşedintele Constantin Rădulescu le-a solicitat consilierilor judeţeni, în conformitate cu prevederile art. 6 alin 13 din Legea nr.5/2020, a bugetului de stat pe anul 2020, aprobarea utilizării, din excedentul bugetului local, cu această destinaţie, a sumei de 26.857.990 lei.

Pentru finanţarea tuturor cheltuielilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea va acoperi şi diferenţa dintre aceste alocări bugetare şi suma necesară funcţionării, în bune condiţii, a acestei instituţii, respectiv, 47.517.740 lei, bani ce vor fi asiguraţi din veniturile bugetului propriu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...