Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Luceafărul Oradea-Damila 1-1

Damila, punct strălucitor cu Luceafărul

Damila a remizat sâmbătă, la Oradea, 1-1 cu Luceafărul , după un joc decis de două penalty-uri.

Luceafărul şi Damila au oferit pe cocheta bază de la Sânmartin un meci frumos, încheiat cu o remiză echitabilă. Născut la Oradea, antrenorul vâlcenilor, Erik Lincar, a fost susţinut din tribună de către tatăl său, sub privirile căruia nu a pierdut niciun joc pe banca tehnică. Şi aşa s-a întâmplat şi la Sânmartin.
Golgeterul eşalonului secund, Albert Voinea, a fost din nou decisiv pentru Damila. Vârful venit sub formă de împrumut de la Pandurii a obţinut un penalty în minutul 44, pe care tot el l-a transformat, ajungând astfel la 9 reuşite în acest sezon. Gazdele au egalat în minutul 77, când Edi Stoica l-a faultat în careu pe N. Roşu, fundaşul stânga vâlcean primind cartonaşul roşu. Penalty-ul a fost transformat de N. Roşu şi meciul s-a încheiat cu un rezultat corect după aspectul jocului, 1-1. După egalul de la Sânmartin, Damila rămâne în cursa pentru locurile fruntaşe, alături de Corona, Poli şi Tg. Mureş.
„A fost un joc echilibrat, nu au fost prea multe ocazii clare. Am intrat la pauză cu un avantaj bun, printr-un gol înscris pe final de repriză, care ar fi trebuit să ne dea mult mai multă încredere în repriza a doua, când ar fi trebuit să avem o posesie mai bună, să încercăm să conducem jocul. Din păcate, unii dintre jucătorii mei nu au fost chiar la nivelul pe care mi l-aş fi dorit eu”, a declarat Erik Lincar.

Vine derbyul vâlcean

Mult aşteptatul derby vâlcean Damila-CSM este programat etapa viitoare, sâmbătă, la Drăgăşani, unde stadionul va fi probabil plin ochi. Rivalitatea dintre cele două echipe a început în vară, după promovarea Damilei, când patronul CSM-ului, Cătălin Rufă, a refuzat să îi accepte pe măciucani să joace în Zăvoi. Totuşi, Damila este aproape de a veni în Zăvoi din iarnă, după alegeri, primarul Frâncu fiind decis să îi aducă la Rm. Vâlcea pe alb-verzi, care au demonstrat în acest tur că sunt echipa fanion a judeţului, în timp ce Dan Niţu are potenţă financiară net superioară lui Cătălin Rufă.
Până atunci, însă, Damila este favorită în derbyul vâlcean, mai ales că trupa lui Lincar este redutabilă la jocurile de pe teren propriu, unde a strâns patru victorii şi o remiză.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...