Politică

Agricultura, o prioritate pentru Dan Niţu

Remus Daniel Niţu a dorit să vadă stadiul lucrărilor şi să preia din problemele cu care administraţia locală se confruntă

Candidatul USL la Senatul României pe Colegiul Brezoi-Horezu, Remus Daniel Niţu, continuă seria de întâlniri cu cetăţenii din comunele din nordul judeţului. Reprezentantul Uniunii Social Liberale a străbătut săptămâna trecută mai multe localităţi din colegiul unde candidează pentru a sta de vorbă cu oamenii şi a le asculta păsurile. De asemenea, acesta este convins că agricultura este un domeniu prioritar în care îşi doreşte să îşi aducă contribuţia ca parlamentar.

Prima oprire a fost în comuna Slătioara, unde candidatul USL a discutat cu localnicii care stau de-a lungul drumului comunal Cumpene – Cociobi, drum pe care primarul comunei a început recent să-l asfalteze cu fonduri guvernamentale. Remus Daniel Niţu a dorit să vadă stadiul lucrărilor şi să preia din problemele cu care administraţia locală se confruntă pentru ca împreună să găsească o rezolvare: „Îl cunosc de foarte mult timp pe Dan Niţu şi îmi doresc foarte mult ca el să câştige alegerile. Avem nevoie de oameni ca el în Parlamentul României. Este tânăr, este un profesionist şi un om care a dovedit că se ţine de cuvânt. Ceea ce a promis a realizat şi sunt convins că ne va ajuta şi de acum înainte”, a precizat Sorin Romcescu, primarul din Slătioara, care l-a însoţit prin comună, la întâlnirile cu localnicii.

Cetăţenii din Măldăreşti vor o schimbare

"Retrocedarea terenurilor este o mare problemă în momentul de faţă în România, iar eu mi-am propus ca în Parlament să fiu membru al comisiei de agricultură tocmai pentru a pune la punct aceste aspecte care privesc pământul.", Remus Daniel Niţu, candidat USL la Senat pe colegiul Brezoi-Horezu

La Măldăreşti, oamenii, sătui de promisiuni deşarte, spun că vor schimbare şi că pe 9 decembrie vor ieşi cu toţii la vot. „Ne-am săturat de ei. Ne-au lăsat singuri la bătrâneţe şi ne-au mai tăiat şi pensia. Pentru că nu sunt locuri de muncă, copiii mi-au plecat la muncă în Spania, iar eu am rămas să mă descurc singură acum la 70 şi ceva de ani. Să ne scăpaţi de ei, de toţi!”, spune o bătrână. În localitatea Măldăreşti, reprezentantul USL a dorit să vadă şi cum se desfăşoară lucrările de reabilitare a Drumului Judeţean 676 H care leagă DN 67 (Râmnicu Vâlcea –Târgu Jiu) de DN 65 (Horezu – Craiova), lucrare începută de Consiliul Judeţean Vâlcea şi care presupune amenajarea şanţurilor şi drumurilor laterale. Remus Daniel Niţu şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta Primăria din localitate şi în cazul lucrărilor de asfaltare a DC 140. Prin fonduri obţinute prin HG 577, aici vor fi turnaţi doi kilometri de asfalt. În comuna Tomşani, candidatul USL a străbătut drumul comunal 133 Ficeni- Dârvăreşti- Modarceni- Pietrarii de Sus unde, tot prin HG 577, a început de curând să se toarne asfalt. 2,5 kilometri din drum au fost deja asfaltaţi, dar mai au nevoie de bani pentru încă 1,8 kilometri. Remus Daniel Niţu a promis că va face tot ceea ce e posibil pentru ca această lucrare să fie finalizată. Reprezentantul USL a afirmat că se va implica şi în crearea de locuri de muncă în zonă, lipsa acestor fiind una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cetăţenii din tot judeţul, nu numai cei din Tomşani. „Vreau să lupt în Parlament pentru legi făcute bine, care să respecte cetăţeanul la locul de muncă, dar şi la bătrâneţe. Salariile şi pensiile trebuie să fie decente, niciodată tăiate. Dimpotrivă, trebuie să fie indexate şi mărite aşa cum a ştiut să facă Guvernul Tăriceanu. În acea perioadă ne mergea bine, chiar şi nouă, la firme. Cu greu găseai pe atunci un om care să muncească în construcţii, salariile erau undeva la 20-25 de milioane. Acum, să vrem noi să plătim nu mai avem de lucru. Nu am venit să vă promitem minuni, dar ce promitem vom face. Întotdeauna m-am ţinut de promisiuni”, a afirmat Remus Daniel Niţu.

„Retrocedarea terenurilor este o mare problemă în momentul de faţă în România”

Candidatul USL a continuat campania şi în comunele Frânceşti şi Runcu. Aici, oamenii, dornici ca lucrurile să se schimbe în România, i-au cerut reprezentantului Uniunii Social Liberale pentru Senatul României sprijin pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă, mai ales în domeniul agricol. Dan Niţu le-a dat asigurări că agricultura este un domeniu prioritar, în care îşi doreşte să îşi aducă contribuţia ca parlamentar. „Retrocedarea terenurilor este o mare problemă în momentul de faţă în România, iar eu mi-am propus ca în Parlament să fiu membru al comisiei de agricultură tocmai pentru a pune la punct aceste aspecte care privesc pământul. După părerea mea, intabularea terenurilor trebuie să fie gratuită, iar succesiunea trebuie rezolvată în cel mult şase luni. Sunt foarte multe cazurile în care terenurile se împart în familie şi de multe ori retrocedarea se blochează pentru că succesiunea durează foarte mult. Trebuie însă să pornim de la bază pentru ca aceste lucruri să se finalizeze. După părerea mea, statul trebuie să se implice şi să susţină intabularea, cartografierea totală a terenurilor, pentru ca oamenii să îşi primească înapoi, mai repede, terenurile şi pădurile. Aceasta este lupta mea şi o voi susţine cu fermitate”, a precizat candidatul USL pentru Senatul României pe Colegiul Nord.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...