Economic

Reorganizarea ANAF în impas?

OUG privind reorganizarea ANAF, avizată NEGATIV de Consiliul Legislativ!

Consiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de Ordonanţă de Urgenţă referitor la reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, iar dacă inadvertenţele se referă la fond şi nu la formă prevederile actului normativ nu ar mai trebui să intre în vigoare, consideră Sindicatul Naţional Finanţe Publice - SindFISC.

Consiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (Avizul Consiliului Legislativ nr. 96/10.02.2020). Proiectul de act normativ a fost transmis spre avizare cu adresa Secretariatului General al Guvernului în data de 04.02.2020, fiind primit şi înregistrat la Consiliul Legislativ în data de 05.02.2020.

Potrivit sindicaliştilor, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a declarat recent în spaţiul public că dacă în avizul Consiliului Legislativ sunt observaţii de fond, atunci trebuie să reintre în şedinţă de Guvern.

”Dacă în avizul Consiliului Legislativ nu sunt schimbări de fond, se preiau observaţiile pe formă şi ordonanţa este transmisă la Monitorul Oficial. Dacă sunt observaţii de fond, atunci trebuie să se reintre în şedinţa de Guvern,” declară în data de 07.02.2020 dl. Antonel Tănase, Secretar General al Guvernului.

Sindicaliştii din Finanţe precizează, totodată, că au atras atenţia că în conţinutul proiectului de act normativ există derapaje de la legislaţia ce guvernează funcţia publică în concordanţă cu prerogativele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, îndeosebi cele referitoare la combaterea evaziunii fiscale.

“Dat fiind faptul ca proiectul de OUG a primit aviz negativ din partea Consiliului Legislativ (nu aviz favorabil sau favorabil cu observatii si propuneri), se poate prezuma ca pot exista si observatii/inadvertente de fond pe textul respectivului act normativ. Mentionam ca acest aviz este unul consultativ.

In atare conditii, in lipsa continutului motivarii, Sindicatul National Finante Publice - SindFISC, organizatia sindicala ce reprezinta angajatii sistemului institutional al Ministerului Finantelor Publice, considera ca, daca inadvertentele se refera la fond si nu la forma, OUG nu mai poate fi reparata si prevederile ei nu ar mai trebui sa intre in vigoare, intrucat Guvernul interimar nu are dreptul de a adopta ordonante.
Inca de la aparitia publica a proiectului de act normativ, SindFISC a atras atentia ca, in continutul acestuia, exista derapaje de la legislatia ce guverneaza functia publica in concordanta cu prerogativele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, indeosebi cele referitoare la combaterea evaziunii fiscale”, se arată într-un comunicat al SindFISC remis marţi publicaţiei “Săptămâna în Oltenia”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...