Actualitate

Jandarmii montani intervin din nou la Obârşia Lotrului

Echipajul de jandarmerie din cadrul Postului montan de jandarmi Voineasa a fost solicitat aseară, printr-un apel 112, să intervină pentru trei persoane aflate în dificultate în zona Obârşiei Lotrului.

Turiştii plecaseră de la Obârşia Lotrului şi intenţionau să ajungă în localitatea Şugag din judeţul Alba Iulia. Astfel, în jurul orelor 23.00, jandarmii au fost solicitaţi să intervină în sprijinul lor, deoarece, datorită condiţiilor meteo nefavorabile şi a stratului de zăpadă foarte mare au rămas blocaţi cu autoturismul şi nu mai puteau înainta.

Ajuns la faţa locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical şi a început de îndată să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temepraturile negative de -17 grade şi stratul generos de zăpadă au făcut ca intervenţia jandarmilor să fie foarte dificilă, aceştia reuşind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03.00 dimineaţa.

Turiştii, două femei şi un bărbat, au fost conduşi de către jandarmii montani în Obârşia Lotrului, unde cu ajutorul acestora au fost cazaţi la o pensiune pentru a petrece noaptea în siguranţă, iar autoturismul a rămas la locul incidentului, urmând să fie tractat astăzi.

Menţionăm că intervenţia jandarmilor montani a fost sprijinită de un echipaj de poliţie din cadrul Postului de poliţie Voineasa.

Pentru prevenirea oricăror incidente, Jandarmeria Vâlcea recomandă turiştilor să aibă un echipament adecvat atunci când doresc să se aventureze pe anumite trasee montane, să se intereseze foarte bine asupra ititnerariului pe care doresc să il parcurgă, a gradului de dificultate al acestuia şi a condiţiilor climatice locale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...