Sport

Handbal feminin, Liga Campionilor, Savehof – SCM Rm. Vâlcea 17-23 (7-15)

Vâlcea se impune detaşat şi este aproape calificată în sferturile Ligii Campionilor

SCM Rm. Vâlcea a câştigat al doilea meci din grupa principală de Liga Campionilor, în Suedia, la Savehof, scor 23-17, şi este ca şi calificată în sferturile competiţiei!

Se văd „sferturile”

Vâlcea începe să se obişnuiască din nou cu aerul tare al Ligii Campionilor. Deşi a plecat cu 0 puncte la drum, în grupa principală, campioana României a rezolvat, în mare măsură, problema calificării în „sferturi".

SCM Rm. Vâlcea şi-a consolidat locul al patrulea după victoria categorică de aseară, de la Partille. Echipa lui Florentin Pera nu a stat la discuţii cu campioana Suediei şi a tranşat disputa din primele minute. Cea mai bună apărare din Liga Campionilor, după numărul golurilor primite, şi-a făcut cu brio datoria şi cu Savehof. Axul central Samara da Silva-Trifunovici a fost zidul de netrecut de către scandinave. Şi portarul Marta Batinovici a fost la înălţime, portarul naţionalei Muntenegrului terminând partida cu 13 intervenţii şi un procentaj excelent, de 54%!

Spectacol cu Liscevici

În atac, rolul de dirijor a revenit sârboiacei Kristina Liscevici. Centrul SCM-ului a făcut un adevărat show în prima repriză, marcând nu mai puţin de 6 goluri. Mireya Gonzalez are şi ea evoluţii din ce în ce mai apreciate, iar în meciul din Suedia a ieşit în evidenţă, încă o dată, şi puvotul Asma Elghaoui.

Emoţiile pentru Vâlcea s-au risipit timpuriu, după ce oltencele s-au distanţat la 10-6, după patru goluri marcate consecutiv. A fost însă 15-7 la pauză, cu suedezele nereuşind să facă faţă ritmului sufocant impus de campioană. În partea a doua, Pera a schimbat liniile, concentrarea nu a mai fost la cote înalte, iar Savehof a câştigat repriza cu 10-8. Punctele intraseră însă de mult în contul vâlcencelor.

„Mă bucur enorm pentru că echipa joacă foarte bine. Arată constanţă şi avem multă încredere în noi. Apărarea din faţa mea a fost fenomenală. E mult mai uşor pentru un portar când are o asemenea defensivă în faţă. Important e că avem deja două victorii şi ne putem gândi la calificarea în sferturi", a declarat portarul Marta Batinovici.

Să vină Gyorul!

Rivala tradiţională a Oltchimului, fosta echipă din Vâlcea, dispărută în 2013, va veni în etapa viitoare din nou la Rm. Vâlcea. SCM va juca în etapa a treia cu Gyor, campioana Ungariei şi a Europei. „E un meci pe care îl aşteaptă toată lumea. Probabil că se va crea o emulaţie fantastică în jurul acestui meci. Ne dorim să arătăm tot ce putem, să ne luptăm de la egal la egal cu cea mai bună echipă din lume. Cu fanii noştri în spate, nu ne temem de Gyor!", a declarat antrenorul Florentin Pera. În meciurile jucate în Sala Sporturilor „Traian", în Liga Campionilor, Oltchim nu a pierdut niciodată în faţa marii sale rivale.

Victorie concludentă, joc bun

Antrenorul Florentin Pera era şi el fericit după a 6-a victorie consecutivă a echipei sale, în toate competiţiile. „Sunt foarte mulţumit de prestaţia echipei mele. Am făcut un joc foarte bun în faza de apărare, am arătat din nou atitudine de învingători. În ofensivă am fost pragmatici în prima repriză şi ne-am desprins la o diferenţă liniştitoare. În partea a doua am avut posibilitatea să dau şansă tuturor jucătoarelor să evolueze. Ne apropiem de calificare, dar nu vom fi liniştiţi decât atunci când matematic vom fi în sferturi", a declarat antrenorul Florentin Pera.

Clasament grupa 2

1. Gyor Audi ETO 11
2. Brest Bretagne 11
3. Buducnost 6
4. SCM Rm. Vâlcea 4
5. Savehof IK 2
6. Krim Ljubljana 2

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...