Eveniment

Distracţie în siguranţă pe pârtiile de schi din Vâlcea

Începând cu data de azi se deschide în mod oficial partia de schi “Transalpina Schi Resort” din judeţul nostru, iar siguranta pe partie ţine în mare parte de comportamentul celor care schiază sau folosesc placa de snowboard ori săniile.

Pentru aceasta jandarmii montani vâlceni reamintesc că trebuie respectate principalele reguli si măsuri specifice pentru siguranţa tuturor:

Prima regulă se referă la respectul faţă de ceilalţi schiori si snowboarderi de pe partie. Este esenţial ca toţi să ne comportăm în aşa fel incât să nu ne punem în pericol nici pe noi, dar nici pe ceilalţi.

Tot in funcţie de nivelul de pregătire trebuie aleasă si ruta (traseul) pe partie, astfel încat să nu ne punem viaţa în pericol.

Oprirea pe partie este interzisă în zonele înguste sau acolo unde vizibilitatea este redusă. Urcarea sau coborârea pe jos (fara schiuri) se face exclusiv pe marginea partiei.

O regulă extrem de importantă se referă la ajutorul acordat în cazul unui accident. Persoanele grav rănite nu trebuie mişcate din poziţia în care sunt si jandarmii montani trebuie anunţaţi cât mai repede posibil prin orice mijloace.
Nu trebuie uitate nici regulile care privesc echipamentul (casca fiind un accesoriu obligatoriu),

De asemenea, turiştii trebuie sa manifeste rabdare, sa respecte indicatiile jandarmilor vâlceni montani şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

In cazul în care sunteţi victima unui accident pe partia de schi sau martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, sunteti rugaţi să solicitaţi sprijin prin sistemul unic de urgenţă ‘112’ sau vă puteţi adresa direct echipajelor de jandarmi montani din zonă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...