Administraţie

Fonduri pentru unităţile de învăţământ din Vâlcea

Inspectoratul Şcolar Vâlcea a alocat suma de 200.000 lei pentru achitarea datoriilor restante şi continuarea lucrărilor la una din emblemele culturale şi educaţionale ale zonei de nord a judeţului Vâlcea.

În urma întâlnirii pe care deputatul Cristian Buican şi Remus Daniel Niţu, candidat pe colegiul senatorial Nord, au avut-o cu directorii şcolilor din nordul judeţului, problemele ridicate de şefii unităţilor de învăţământ încep să se rezolve.

După mai bine de patru ani de la ultima alocare bugetară destinată lucrărilor începute la Grupul Şcolar Economic Administrativ şi de Servicii Călimăneşti, Inspectoratul Şcolar Vâlcea a alocat suma de 200.000 lei pentru achitarea datoriilor restante şi continuarea lucrărilor la una din emblemele culturale şi educaţionale ale zonei de nord a judeţului Vâlcea.

Discuţiile dintre parlamentarul Cristian Buican, Inspectorul General al ISJ Vâlcea, Florin Smeureanu şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Stelian Fedorca, Grupul Şcolar Economic Administrativ şi de Servicii Călimăneşti a primit cele mai mari fonduri alocate unei unităţi de învăţământ din judeţ. Astfel, după patru ani în care investiţia nu a beneficiat de fonduri nici măcar pentru conservarea lucrărilor executate, Cristian Buican a demonstrat şi de această dată că prin insistenţă, argumentaţii solide şi bune intenţii, fondurile guvernamentale pot fi deblocate.

Preşedintele liberalilor vâlceni consideră că finalizarea lucrărilor la Grupul Şcolar Economic, Administrativ şi de Servicii Călimăneşti trebuie să reprezinte prioritatea Uniunii Social Liberale din judeţul Vâlcea în domeniul investiţiilor din educaţie şi promite că va face toate demersurile necesare pentru continuarea finanţărilor.

”În ultimii patru ani am depus nenumărate interpelări guvernelor PDL prin care le solicitam sprijin pentru continuarea lucrărilor la această unitate de învăţământ, însă de fiecare dată m-am lovit de un zid de ignoranţă şi rea-voinţă. Această instituţie a produs cei mai buni specialişti din domeniul hotelier şi turistic şi e păcat să nu existe condiţiile necesare desfăşurării procesului educaţional. Mă bucur că atât Inspectorul General, prietenul meu Florin Smeureanu, cât şi Stelian Fedorca, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au înţeles că este nevoie de continuarea şi sper eu finalizarea lucrărilor la Grupul Şcolar Economic Administrativ şi de Servicii Călimăneşti”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...