Sport

Handbal feminin, Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea – Krim Ljubljana 31-16 (14-8)

SCM Râmnicu Vâlcea, recital în debutul grupelor principale din Liga Campionilor

Campioana României a învins-o pe Krim Ljubljana, campioana Sloveniei, scor 31-16, în faza grupelor principale din Liga Campionilor

Vâlcea a zburdat în primul meci din grupele principale. Victorie la 15 goluri cu fosta dublă câştigătoare a Ligii Campionilor.

SCM Râmnicu Vâlcea a dat recital în primul meci din acest an din Liga Campionilor. A învins cu cu 31 la 16 pe Krim Ljubljana şi a urcat pe locul 4 în grupă. Antrenorul Florentin Pera a spus că după acest rezultat se gândeşte la calificare.

Emoţiile revenirii Ligii Campionilor s-au simţit la Rm. Vâlcea în primele 10 minute ale partidei cu Krim. Au fost greşeli neforţate ale vâlcencelor care s-au văzut conduse cu 2-0. Suporterii şi-au ridicat însă favoritele şi încrederea a căpătat valori normale. Apărarea campioanei a început să funcţioneze, iar totul a intrat în normal. Irina Glibko, Fraga Fernadez şi Mireya Gonzalez şi-au reglat ţinta, iar golurile au început să curgă. A fost 14-8 la pauză, o primă repriză excelentă, mai ales în defensivă, slovenele nereuşind să ţină ritmul.

În partea a doua, fosta campioană a Europei a pierdut şi mai mult teren. Vâlcea a pus 10 goluri diferenţă în minutul 39 şi nu s-a oprit aici. Antrenorul Florentin Pera a schimbat liniile, a jucat toată lumea, dar atitudinea, concentrarea şi determinarea au rămas la cote înalte.

Paradele Dianei Ciucă

În ultimele 7 minute, la 27-16, în poarta campioanei a intrat Diana Ciucă, portarul specializat pe aruncările de 7 metri. Mezina lotului vâlcean a făcut spectacol între buturi. Cinci parade, niciun gol luat şi Vâlcea a dus tabela la 31-16. Ultima reuşită, a fost prima în Liga Campionilor pentru o altă tânără din lotul oltencelor, pivotul Dana Marin. Încredere pentru viitor!

SCM Râmnicu Vâlcea speră la calificare după victoria fabuloasă din Liga Campionilor

„Poate începutul de joc nu a fost cel aşteptat. Bineînţeles, emoţiile şi-au spus cuvântul. Am început timorat meciul, însă după primul timeout, lucrurile au intrat pe făgaşul normal şi cred eu că am pus stăpânire pe joc”, a declarat antrenorul Florentin Pera, la Telekomsport.

O victorie de moral pentru campioana României care începe lupta pentru calificarea în "sferturi". Primele puncte luate în Main Round, dar lupta în trei, Vâlcea-Savehof-Krim Ljubljana va continua şi se va duce, probabil, până în ultima etapă.

SCM Rm. Vâlcea 31
Glibko 9, M. Gonzalez 5, M. Lopez 5, Elghaoui 3, Fraga 3, Zamfirescu 2, Norgaard 1, Da Silva 1, Băcăoanu 1, Liscevici 1. Antrenor: Florentin Pera

Krim Ljubljana 16
Van Kreij 6, Snopova 3, Ljepova 2, Zulici 2, Rebicova 1, Barici 1, Vucko 1. Antrenor: Uros Bregar

Clasament Grupa II principală
1. Gyor - 8 puncte
2. Brest - 8 puncte
3. Buducnost - 4 puncte
4. SCM Rm. Vâlcea - 2 puncte
5. Ljubljana - 2 puncte
6. Savehof - 2 puncte

Primele 4 echipe avansează în sferturile de finală


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...