Sport

Bogdan Burcea a început treaba la naţionala feminină de handbal

Naţionala feminină de handbal a susţinut prima acţiune oficială sub comanda noii conduceri tehnice formate din Bogdan Burcea şi Robert Licu.

20 de jucătoare au fost chemate la lotul naţional pregătit de Bogdan Burcea şi Robert Licu. Faţă de echipa prezentă la Campionatul Mondial din Japonia, unde România s-a clasat pe locul al 12-lea, au fost convocate nu mai puţin de nouă jucătoare noi. Cristina Neagu şi Denisa Dedu nu au participat la primul antrenament din cauza unor probleme medicale.

Deşi timpul rămas până la turneul preolimpic din luna martie este foarte scurt, jucătoarele şi antrenorii sunt optimişti.

“Sperăm să ne integrăm cât se poate de repede. Noi suntem foarte optimiste şi vom face tot ceea ce depinde de noi să nu dezamăgim pe nimeni. Noi ne adaptam repede. Am lucrat si cu antrenor romani si cu antrenori straini. Daca iti faci treaba si asculti ce ti se spune, totul decurge va decurge foarte bine. Am lucrat cu domnul Burcea si m-a ajutat foarte mult, m-a format ca jucaroare. Este benefic sa stii ce vrea si ce stil de antrenamente are”, a declarat Andreea Pricopi Rotaru, componentă a echipei naţionale de handbal.

“Suntem pregătite de muncă şi nerăbdătoare să ajungem la turneul preolimpic, sperăm să ne închegăm cât mai repede şi să facem niste jocuri foarte bune acolo. Trebuie să avem încredere în noi şi să luptăm până la final. Cristina Neagu este liderul nostru, sperăm să fie sănătoasă şi să fie alături de noi”, a declarat Bianca Tiron, componentă a echipei naţionale de handbal.

“Este o perioadă foarte importantă, trebuie să ne cunoaştem, pentru că suntem multe fete noi. Nu ne este teamă de nimeni la turneul preolimpic, vom face nişte meciuri foarte bune şi ne vom demonstra valoarea”, a declarat Alexandra Severin, componentă a echipei naţionale de handbal.

Burcea: “Uşa echipei naţionale este deschisă pentru orice jucătoare”

Aflat la primul mandat pe banca tehnică a naţionalei României, Bogdan Burcea este conştient de misiunea pe care şi-a asumat-o. Tehnicianul speră să se poata baza la turneul din Muntenegru pe o Cristina Neagu refăcută complet.

“Am convingerea că ne vom face datoria, ne vom angrena în acest proiect în următoarele două luni pentru a ne atinge obiectivele. Zilele de pregătire sunt foarte puţine. Nu vom încerca să inventăm handbalul, însă vom impune o strategie pentru acest turneu, astfel încât să obţinem calificarea la Jocurile Olimpice. Uşa echipei naţionale este deschisă oricărei sportive, indiferent de vârstă. Ne interesează jucătoarele care pot performa, care din punct de vedere mental şi fizic se pot alinia la cerinţele înaltei performanţe. Cristina Neagu sper să fie sănătoasă, este o fată care îşi face treaba profesionist şi care a dat o pildă la ultimul Campionat Mondial, jucând nerefăcută. Interesul nostru este să aliniem o echipă extrem de competitivă. De la Neagu ştim ce să aşteptăm, important este ca toată lumea să vină aproape de performanţele ei”, a declarat Bogdan Burcea, antrenor al naţionalei feminine de handbal.

Propunerea lui Gheorghe Tadici

Bogdan Burcea a dezvăluit şi cine l-a propus în funcţia de selecţioner în cadrul şedintei Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Handbal.
“Gheorghe Tadici m-a propus în Comisia Tehnică şi am fost votat de zece dintre colegi, nu mă aşteptam. E un lucru care mă obligă, reprezint această breaslă a antrenorilor români şi, cu suportul lor la echipele de club, sunt convins că vom face cele mai bune alegeri pentru a duce această echipă la Jocurile Olimpice”, a declarat Bogdan Burcea, antrenor al naţionalei feminine de handbal
Două luni până la turneul preolimpic

Naţionala României va participa la turneul preolimpic de la Podgorica (Muntenegru), ce va avea loc în perioada 20-22 martie. Muntenegru, Norvegia şi Kazahstan vor fi adversarele “tricolorelor” în lupta pentru unul dintre primele două locuri, cele care asigură calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“Nu ar trebui să ne sperie niciun adversar. Chiar dacă vom juca pe terenul Muntenegrului, nu e o problemă pentru România. Sper ca noi să le creăm nelinişti. Sper să performăm acolo şi să ne calificăm la Tokyo”, a declarat Robert Licu, antrenor secund al naţionalei feminine de handbal.

Lotul convocat pentru primul stagiu de pregătire:

Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Raluca Kelemen (HC Zalău)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM Bucureşti), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)

Centri: Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana Maria Ţicu (SCM Craiova), Laura Pristăviţa (Gloria Bistriţa)

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova)

Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)

Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed-Kader (HC Zalău).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...