Special

Jandarmi vâlceni, întorşi din misiune din Afganistan!

Căpitan Dăscălescu Florin şi plutonier major Cojocaru Daniel sunt doi dintre jandarmii vâlceni care au participat la misiunea NATO de consiliere a forţelor de ordine publică şi securitate afgane. Recent întorşi acasă din Afganistan, cei doi camarazi spun că nevoia de a face tot ce poţi în meseria aleasă şi experienţele trăite de alţi colegi a fost ceea ce i-a determinat să plece în această onorabilă misiune.

De asemenea, militarii ne-au descris puţin din gândurile şi trăirile lor din perioada petrecută în Afganistan.

“Această misiune a fost pentru noi o adevărată provocare date fiind condiţiile dure, starea de spirit permanent încărcată şi tensionată, în alertă în fiecare moment. Cel mai greu am resimţit despărţirea de familie, dar a fost un risc pe care ni l-am asumat încă din primele momente...”

Pe parcursul întregii misiuni NATO, jandarmii au fost implicaţi în zeci de misiuni de consiliere şi protecţie, confirmând totodata importanţa Jandarmeriei Române în misiunile de consolidare a păcii în zonele de conflict.

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor pe timpul misiunii, celor doi jandarmi le-a fost oferită de către general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command – Afghanistan), medalia NATO non-Article 5 şi evaluaţi cu calificativul excepţional.

Le urăm în continuare mult success şi putere de muncă în cariera aleasă!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...