Sport

Ei sunt handbaliştii anului 2019 în România!

Crina Pintea şi Mihai Popescu au fost desemnaţi cei mai buni handbalişti din România în 2019! De pe lista premiantelor nu a lipsit iberica Alicia Fernandez (27 de ani), handbalista echipei SCM Râmnicu Vâlcea

Crina Pintea (29 de ani) a fost votată cea mai bună handbalistă din România în 2019. Pivotul echipei naţionale şi al formaţiei CSM Bucureşti se află la prima distincţie de acest fel din carieră.

“Nu-mi vine să cred, vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Mă bucur că până la urmă s-au văzut şi lucrurile bune şi că se întâmplă lucruri frumoase şi la noi. Nu vreau să spun că 2019 a fost cel mai bun an al meu, pentru că toţi anii din spate au făcut ca 2019 să fie unul bun. Cât timp munceşti şi pui cărămidă cu cărămidă, la un moment dat vei vedea casa gata, asta s-a întâmplat la mine. Cred că pot mult mai mult de atât. Îmi doresc să fiu sănătoasă şi împreună să ne putem îndeplini obiectivele. Când cu echipa ai rezultate foarte bune, apar şi rezultatele individuale”, a declarat Crina Pintea, pivot CSM Bucureşti.

Neagu şi Dedu, pe lista premiantelor

Cristina Neagu (31 de ani) şi Denisa Dedu (25 de ani) au fost desemnate cele mai bune românce din Liga Florilor. Titulare la echipa naţională şi la formaţia CSM Bucureşti, cele două jucătoare sunt hotărâte să facă din 2020 un an şi mai bun decât precedentul.

“Mă surprinde să primesc acest premiu pentru că am jucat foarte puţin anul trecut. Le mulţumesc celor care s-au gândit la mine şi mi-au oferit acest premiu”, a delclarat Cristina Neagu, inter stânga CSM Bucureşti.

“Mă bucură şi mă onorează acest premiu, este o recompensă. Anul 2019 a fost unul bun pentru mine, poate exceptând ultima parte, care nu a fost aşa cum mi-o doream. Sunt mulţumită, au fost anumite realizări de care sunt bucuroasă. Îmi doresc ca 2020 să fie şi mai bun” – Denisa Dedu, portar CSM Bucureşti.

De pe lista premiantelor nu a lipsit iberica Alicia Fernandez (27 de ani), medaliată cu argint la Mondialul din Japonia, din decembrie 2019. Handbalista echipei SCM Râmnicu Vâlcea a fost desemnată cea mai bună jucătoare străină din campionatul României.

Mihai Popescu, cel mai bun jucător român

Mihai Popescu (34 de ani) a obţinut cele mai multe voturi şi a fost desemnat cel mai bun jucător român în anul 2019. Handbalistul activează în campionatul Franţei, la echipa St. Raphael.

Marius Sadoveac (34 de ani), de la SCM Politehnica Timişoara, a fost ales cel mai bun jucător român din Liga Zimbrilor, în vreme ce premiul pentru cel mai bun jucător străin din campionatul României a fost câştigat de croatul Ante Kuduz (24 de ani), de la Dinamo Bucureşti.

“Întotdeauna mi-am dorit acest premiu, încă de când am ajuns la Constanţa, în primul an, când îi vedeam pe Tudor Stănescu sau pe Laurenţiu Toma că îl câştigau. Este a opta oară când primesc acest premiu şi mi-l doresc în continuare. Sper să fac cât mai multe pentru echipa naţională şi pentru echipa mea de club. De fiecare dată când am venit la echipa naţională am venit cu sufletul şi mi-am dorit să fac performanţă”, a declarat Mihai Popescu, portar St. Raphael.

Federaţia Română de Handbal a stabilit jucătorii anului în urma votului exprimat de antrenorii din Liga Florilor, respectiv Liga Zimbrilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...