Politică

Amendamente la Legea bugetului de stat pentru salvarea proiectelor depuse pe FDI

În urma discuţiilor purtate cu primarii din judeţ şi la rugămintea de a găsi o soluţie pentru a salva proiectele depuse pe FDI, deputatul Eugen Neaţă a depus un amendament, la Legea bugetului de stat pentru anul 2020.

Fondul de Dezvoltare şi Investiţii a fost înfiinţat în baza O.U.G.114/ 2018.
În baza acestui act normativ, foarte multe UAT-uri din ţară au început demersuri în ceea ce priveşte proiectarea şi desfăşurarea procedurilor de achiziţie privind realizarea unor lucrări necesare unui trai decent , mai ales în zonele rurale.
Au fost depuse peste 3000 proiecte de către UAT-uri, dintre care 696 proiecte au fost aprobate pentru finanţare. Din 696 proiecte aprobate, s-au semnat doar 239 contracte de finanţare cu Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Din 239 contracte semnate, 40 UAT-uri au semnat acte adiţionale prin care s-au alocat avansuri în limita a 15 % din valoarea Contractului de Finanţare.

"Având în vedere intenţia Guvernului României de a desfiinţa FDi, o măsură neinspirată atât din punct de vedere economic şi social, dar şi din punct de vedere al dezvoltării comunităţilor am depus un amendament prin care am solicitat ca proiectele ce se afla în derulare şi cele care au fost semnate prin contracte să fie finanţate. Contractul este acordul de voinţă dintre două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic. Părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri. Totodată, părţile trebuie să acţioneze cu bună-credinţă atât la negocierea şi încheierea contractului, cât şi pe tot parcursul executării sale, neputând înlătura sau limita această obligaţie. Mai exact, orice parte trebuie să-şi execute obligaţiile astfel cum acestea au fost asumate prin contractul încheiat între părţi. Atunci când fără justificare, una dintre părţile contractante nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate, ea este răspunzătoare pentru prejudiciul cauzat celeilalte părţi şi este obligată să-l repare, cu alte cuvinte fără respectarea acestor obligaţii se deschide drumul unui lung sir de procese, în instanţă. În plus, lăsarea lucrărilor nefinanţate şi nefinalizate în stadiul din acest moment ar crea o problemă majoră UAT–urilor. Sper ca actualul Guvern să nu blocheze aceste proiecte foarte importante pentru oameni, iar deputaţii PNL şi Alde din Vâlcea să susţină amendamentul meu. Îmi respect promisiunile şi voi rămâne alături de oameni şi primari!", a declarat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

03.02.2020 - 02:12dragos:cand ai votat pentru legile hotiei si recursul compensatoriu de au iesit toti criminalii , tot alaturi de oameni ati fost ?

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...