Sport

Cristina Neagu, după terminarea Mondialului pe locul 12: ”Aceasta este valoarea noastră acum”!

Naţionala de handbal a României a încheiat Campionatul Mondial din Japonia pe locul al 12-lea. “Tricolorele” au obţinut calificarea la turneul preolimpic ce va avea loc în luna martie.

Cristina Neagu a oferit câteva explicaţii şi concluzii la finalul aventurii României la Campionatul Mondial din Japonia.

“Jucătoarele trebuie să înţeleagă că trebuie să se antreneze mai bine la echipa de club, pentru că foarte multe lucruri nu se pot face la echipa naţională. Trebuie să vii montat, trebuie să te gândeşti că echipa naţională e la cu totul alt nivel, şi cred că şi-au dat seama acum că nivelul e mult mai ridicat decât ce se întâmplă în Liga Naţională. Sper să înţeleagă că este nevoie de mult mai mult ca să joci la echipa naţională, şi nu doar ca să ajungi la un turneu, ci să faci meciuri bune, să câştigi, să te lupţi pentru medalii. Unele dintre noi ne luptăm de ani întregi să ajungem la o Olimpiadă, iar eu îmi doresc din tot sufletul să mergem la Tokyo, pentru că pentru mine cu siguranţă ar fi ultima şansă să ajung la o Olimpiadă” – Cristina Neagu, căpitanul naţionalei de handbal a României

“Toată lumea e vinovată”
Motivele pentru care naţionala României a ocupat doar locul al 12-lea la turneul din Japonia sunt multiple.
“Toată lumea e vinovată, începând cu staff-ul şi terminând cu noi, jucătoarele. E clar că lucrurile n-au fost aşa cum trebuie probabil nici din partea staff-ului, dar nu pot eu să comentez despre antrenori sau despre cine îl critică sau dacă trebuie schimbat sau nu, lucrul ăsta e decis de alţii, cu mult mai multă putere decât mine. Eu vorbesc despre fete, pentru că sunt cu ele în vestiar, ştiu ce vorbim, cum ne încurajăm zi de zi şi ce ne dorim să facem şi pentru asta mi-am permis să vorbesc despre ele. Însă nu pot să vorbesc eu despre antrenor. Cred că asta este valoarea noastră în momentul de faţă, de mijlocul clasamentului. Nu puteam spera la mai mult, chiar dacă am fost aproape să luăm două puncte cu Muntenegru. Trebuie să ne gândim şi cum am ajuns în runda principală şi cum am prins acest loc 12. E clar că nu e o performanţă, dar mă bucur că am reuşit totuşi să fim aici, în condiţiile în care sunt echipe mari în afara celor 12. A fost un turneu greu” – Cristina Neagu, căpitanul naţionalei de handbal a României.

Evoluţie peste aşteptări
Revenită recent după accidentarea la genunchi, Cristina Neagu a avut o prestaţie peste aşteptări la turneul din Japonia.
“Personal, sunt foarte mulţumită de evoluţia mea, a fost peste aşteptări. Având doar 10 antrenamente de handbal în picioare, nu mă aşteptam la foarte multe din partea mea. Atâta vreme cât am avut putere şi energie, am jucat la un nivel despre care pot să spun că a fost acelaşi cu cel de anul trecut. Doar că am rămas, uşor, uşor, fără benzină, pentru că nu am pregătire fizică şi asta a început să se vadă în ultimele meciuri, am început să obosesc. Cred că faptul că am reuşit, practic într-o lună de zile, să ajung la acelaşi nivel de anul trecut, este un lucru senzaţional, fără lipsă de modestie. Nu ştiu câţi jucători din lume reuşesc asta. Nu pot decât să fiu foarte mulţumită şi să am grijă de sănătatea mea, pentru că jocul meu de handbal cu siguranţă se va îmbunătăţi” – Cristina Neagu, căpitanul naţionalei de handbal a României.

Absenţa jucătoarelor de la Corona Braşov
Jucătoarele de la Corona Braşov, lăsate acasă în urma scandalului de dopaj, ar fi putut face diferenţa la acest Campionat Mondial.
“Nu spun că am fi fost campioane mondiale, însă unele dintre fete erau de mai mulţi ani la naţională, ştiau sistemul, ştiau ce trebuie să facă şi se simţeau mai bine cu celelalte jucătoare. E greu să aduci jucătoare cu o zi înainte, aşa cum s-a întâmplat cu Polocoşer sau cu Elena Dache. E greu şi pentru ele, e greu şi pentru echipă. Iar unele dintre jucătoarele care lipsesc erau într-o formă foarte bună şi cred că lucrurile ar fi arătat altfel cu ele” – Cristina Neagu, căpitanul naţionalei de handbal a României.

“România merită să fie la turneul preolimpic”
Patricia Vizitiu nu uită de performanţele obţinute de naţionala României cu selecţionerul Tomas Ryde pe bancă.
“Nu este normal să se dea în antrenor, cu acest cuplu de antrenori am luat o medalie la Mondiale şi ne-am calificat la Olimpiadă. Din păcate, anul acesta nu a fost cum a trebuit. Nu cred că asta este valoarea noastră. România merita să fie la un turneu preolimpic datorită rezultatelor din anii trecuţi. Sunt sigură că România va arăta cu totul altceva.” – Patricia Vizitiu, componentă a naţionalei de handbal a României

“Fără Neagu am fi fost mai jos de locul 15”
Selecţionerul Tomas Ryde îşi doreşte ca şi alte jucătoare, în afara Cristinei Neagu, să îşi asume responsabilităţi la echipa naţională şi să facă totul pentru a-şi creşte nivelul jocului.
“Jucătoarele trebuie să fie mult mai bine pregătite fizic şi trebuie să joace mult mai mult la echipele de club. Plănuim cel puţin două acţiuni cu echipa naţională până la turneul preolimpic. Dacă am fi jucat la acest turneu fără Cristina Neagu, cred că am fi fost mai jos de locul 15. Alte jucătoare trebuie să îşi crească nivelul jocului. Fiecare antrenor greşeste, fiecare jucătoare deasemenea. Întotdeauna vor fi lucruri pe care le putem îmbunătăţi. Întodeauna le mulţumesc jucătoarelor pentru munca lor. Am ajuns la acest turneu nu foarte pregătiţi ca echipă. Am fost nevoiţi să schimbăm jucătoare importante şi asta poate ne-a făcut să ne fie teamă mai mult decât era cazul. Sunt mândru de ce au făcut fetele, că au încercat să lupte, în unele meciuri chiar au reuşit să fie o echipă. Sper să inţeleagă că după acest turneu putem evolua şi că multe lucruri se pot schimba până la turneul preolimpic din martie.” – Tomas Ryde, selecţionerul naţionalei de handbal a României

Biletele de Tokyo se împart în martie 2020
Naţionala României a încheiat pe locul al 10-lea Campionatul Mondial din 2017 şi pe locul al 4-lea Campionatul European din 2018. “Tricolorele” vor lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo la turneul ce va avea loc în martie 2020.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...