Actualitate

Italienii, dornici să investească în judeţul Vâlcea

Aceştia vor să construiască şi să pună în funcţiune mai multe panouri solare si vor reveni în judeţ în luna ianuarie 2013

După o primă rundă informaţională care a avut loc în vara acestui an, un grup de oameni de afaceri din Italia a efectuat joi o nouă vizită în judeţul Vâlcea, interesul acestora fiind axat pe construcţia şi punerea în funcţiune a mai multor câmpuri de panouri fotovoltaice.


Oaspeţii s-au deplasat în trei zone ale judeţului, unde au purtat discuţii aplicate pe ofertă. Prima întâlnire s-a produs în comuna Galicea, la care au luat parte şi primarii din localităţile Mihăeşti, Băbeni şi Păuşeşti Măglaşi care şi-au manifestat interesul în vederea unei viitoare cooperări încă de la prima vizită a investitorilor italieni. Cea de-a doua întâlnire a avut loc la Primăria comunei Roeşti, unde au participat şi primarii din comunele Popeşti şi Cernişoara. În sfârşit, ultimul dialog dintre oamenii de afaceri italieni şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale s-a purtat la Primăria oraşului Bălceşti. Discuţiile s-au finalizat cu o deplasare pe terenul din proprietatea publică locală unde ar urma să fie instalate panourile solare şi celelalte echipamente de conversie energetică.

Dacă în acest ultim caz lucrurile sunt deja limpezi, iar oaspeţii au apreciat condiţiile favorabile existente pentru demararea parteneriatului public privat, în celelalte cazuri s-a căzut de acord ca primarii să elaboreze documentaţiile necesare care să prezinte informaţiile de proprietate şi planimetrice şi care să fie transmise într-un timp cât mai scurt către partenerii italieni.

Italienii vor reveni la Vâlcea pentru o nouă vizită în luna ianuarie 2013.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a propus ca în perspectiva imediată să fie abordate şi alte probleme privind promovarea unor discuţii şi parteneriate în noi domenii şi sectoare unde există resurse, posibilităţi şi condiţii favorabile de colaborare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...