Administraţie

Gheorghe Gîngu, primarul din Bujoreni, are în vedere modernizarea drumurilor comunale pe 20 de km

Primăria Bujoreni a depus la Fondul Suveran de Investiţii un proiect privind modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 20 de kilometri, în valoare de circa 3,5 milioane de euro.

„Am promis că voi recupera anii din cei pierduţi pentru a aduce localitatea în rândul comunelor dezvoltate ale judeţului, chiar dacă nu am reuşit să mai prindem multe dintre proiecte, fiindcă deja trecuse perioada de depunere când noi am preluat frâiele acestei localităţi”, a declarat primarul Gheorghe Gîngu.

În urma unei decizii a Consiliului Local, Primăria comunei Bujoreni a decis acordarea de ajutoare financiare de 500 milioane de lei vechi către două parohii: 300 milioane de lei vechi către Parohia Olteni şi 200 milioane lei vechi către Parohia Bogdăneşti II. În luna iulie, Consiliul Local al comunei Bujoreni a decis aderarea localităţii la Asociaţia Generală a Mărginenilor.

Scopul asociaţiei este de a contribui la prosperitatea şi procesul socio-economic al comunelor asociate în condiţiile in care România este un stat democratic, membru al Uniunii Europene, care conserva, modernizează si susţine traditia satului romanesc cu specificitatea acestuia prin implicarea tuturor cetăţenilor din comunităţile asociate, organizează în parteneriat sau acord de colaborare activitati culturale care au specific tradiţia, portul, cântecul şi jocul tradiţional specific fiecărei zone. În luna aprilie, Consiliul local al comunei Bujoreni a aprobat proiectul de buget local pe anul 2019 la nivelul record de 20,7 milioane de lei.

Încă de la sfârşitul anului trecut şi până în anul 2024, primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu, implementează proiectul „Modernizarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Comunei Bujoreni”. Proiectul are ca scop creşterea gradului de răspuns la solicitări şi a calităţii intervenţiilor în cazul situaţiilor de urgenţă prin dotare cu un utilaj multifuncţional, cu o viteză de deplasare mare capabil să îndeplinească cele mai variate sarcini în cazul situaţiilor de urgenţă. În luna februarie, primarul Gheorghe Gîngu a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Grădiniţei Lunca, ce va fi finanţat cu fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...