Administraţie

Primăria Tomşani consolidează drumul comunal DC133

Dumitru Pearcu, primarul localităţii vâlcene Tomşani, a alocat circa 100.000 euro pentru obiectivul „Lucrări de consolidare şi punere în siguranţă a platformei drumului comunal DC 133 Chiceni – Dârvareşti – Valea Modârcii – Pietrarii de Sus, punct Sub Coastă la Roşea”.
Luna trecută, Consiliul Local al comunei Tomşani a aprobat realizarea investiţiilor de construire poduri peste râul Bistriţa, în punctele la Epure şi Lunguleşti, sat Foleştii de Jos. În luna august, Primăria comunei Tomşani a aprobat realizarea investiţiei „Reabilitare DC 130 Foleştii de Jos – Oteşani, în punctele Popa Constantin, Băltăţeanu Ion, Marinescu Lidia, Drăghici Ion, în satul Mireşti, comuna Tomşani”, inclusă în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, subprogramul “Lucrări în primă urgenţă”, la valoarea estimată de 532.249,57 lei inclusiv TVA.

La data de 17 iulie 2019, Consiliul Local al Comunei Tomşani a aprobat cofinanţarea investiţiei „Modernizare şi reabilitare drumuri de interes local în sat Bogdăneşti, comuna Tomsani, jud Vâlcea”, în sumă de 317.569 lei din bugetul local. Valoarea totală a proiectului este de 4.003.499 lei (850.000 euro), din care finanţare de la bugetul de stat 3.685.930 lei şi cofinantare de la bugetul local 171.497 lei nedecontat. În luna mai, tot Consiliul Local al comunei Tomşani a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru obiectivul „Construire pod peste râul Bistriţa, punct Chiceni, DC 133, comuna Tomşani, judeţul Vâlcea”.

În luna aprilie, primarul din Tomşani, Dumitru Pearcu, a scos la licitaţie un proiect de asfaltare a drumurilor locale, în primă fază în satul Bogdăneşti. „În acest sat se va turna asfalt pe ultimele uliţe care au mai rămas neasfaltate, iar, acolo unde a fost pus asfaltul acum două decnii se va reface drumul cu un nou strat de asfalt. Referitor la infrastructura rutieră avem proiecte noi, de modernizare a tuturor drumurilor, în care vor intra inclusiv drumurile care au mai fost asfaltate acum 20 de ani”, a declarat Dumitru Pearcu, primarul localităţii Tomşani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...