Monden

Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea la trei festivaluri internaţionale

Săptămână plină pentru Teatrul de Stat „Anton Pann” din Rm. Vâlcea, care şi-a pregătit bagajele pentru deplasări la trei festivaluri internaţionale. Prima prezenţă a teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea va fi la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio DavillaInterfest - Piteşti, ediţia a XVI-a şi Festivalul Teatrelor din Balcani, care anul acesta a ajuns la ediţia a III-a. Evenimentul se desfăşoară în perioada 15- 21 noiembrie, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti, unde vor poposi cunoscute trupe şi companii de teatru din ţară şi străinătate, precum Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti, Teatrul „George Ciprian” din Buzău, Fundaţia Act of Art şi Godot Cafe Teatru, Fundaţia de Artă Bucureşti, Compania de Teatru „Teatrulescu” Craiova şi teatre din Bulgaria, Serbia, Ungaria. În cadrul acestui festival, Teatrul Anton Pann va prezenta duminică, 18 noiembrie, de la ora 18.00, premiera cu care teatrul din Râmnic a deschis stagiunea 2012-2013. Este vorba de “10 ÎNTREBĂRI”, un spectacol în regia lui Adonis Filipi, din Albania, scenografia Jurate Racinnskaite din Lituania, costume Carmen Prodan. Actriţa Luminiţa Borta de la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti reuşeşte şi în acest spectacol să creeze emoţie, să capteze atenţia spectatorului, să dea măsura valorii sale. Va oferi celor prezenţi un spectacol interesant de la care vor pleca cu foarte multe răspunsuri la întrebările propuse de dramaturgul Ana Maria Bamberger. Monodrama Anei Maria Bamberger a avut premiera mondială la The Marlborough Theatre din Brighton, Anglia, pe 12 mai 2011, presa britanică şi publicul londonez apreciind la superlativ acestă poveste de-o sensibilitate aparte.

De la Piteşti pe scena Festivalului SKAMPA din Albania

Imediat după reprezentaţia de la Piteşti, Teatru Anton Pann va pleca spre Albania, la Festivalul Internaţional SKAMPA 2012, care are loc la Elbasan, în perioada 19-24 octombrie, unde va prezenta acelaşi spectacol. Aici, Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea va intra în competiţie cu unele dintre cele mai cunoscute teatre din Balcani şi nu numai. Ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional Skampa va avea loc luni, 19 noiembrie. La ediţia de anul acesta, participă trupe de teatru din Macedonia, Kosovo, Armenia, România, Turcia, Italia şi Albania. “10 ÎNTREBĂRI”, spectacolul Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea, în regia albanezului Adonis Filipi, va avea reprezentaţia sâmbătă, 24 noiembrie, chiar în ziua în care se va încheia ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional Skampa, de la Elbasan. Sperăm că şi de data aceasta spectacolul să se bucure de succes, să impresioneze juriul şi să aducă acasă un premiu pe măsura valorii actriţei Luminiţa Borta, aşa cum s-a întâmplat şi la ultimele participări ale Teatrului Anton Pann.

“Poveste de Iarnă” la Festivalul Internaţional „Guliver” de la Galaţi

Tot în aceeaşi perioadă, 19-23 noiembrie, la Galati are loc cea de-a XX-a ediţie a Festivalului International al Teatrelor de Animatie „Guliver 2012”, anul acesta ediţie aniversară. Alături de Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti, Teatrul ”Aşchiuţă” din Piteşti, Teatrul „Luceafărul” din Iaşi, Teatrul “Elips” din Constanţa, precum şi alte cunoscute trupe de teatru din ţară şi străinătate (Bulgaria, Moldova, Turcia), Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea a fost invitat să participe la ediţia de anul acesta cu spectacolul “Poveste de Iarnă” de Maria Gornic. Prin personaje interesante precum Iepuraşul, Ursul, Lupul, Vulpea, Omul de Zăpadă, Pinguinii care, împreună cu copiii, vor cânta piese specifice sărbătorilor de iarnă, Maria Gornic, cea care semnează regia spectacolului, reuşeşte cu uşurinţă să ne introducă în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă.
În speranţa că va „recidiva” în premii la toate cele trei festivaluri, dorim Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea mult succes!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...