Special

Luna cadourilor la “Casa Pinocchio” a început cu daruri de la CIECH Soda România

Luna cadourilor a început cu daruri pentru copiii găzduiţi în centrul de plasament “Casa Pinocchio”. În săptămâna lui Moş Nicolae, cei 19 copii ai centrului din Băbeni, Vâlcea, au primit dulciuri, cărţi şi CD-uri care conţin colinde, înmânate direct de membrii echipei CIECH Soda România.

Copiii de la centrul din Băbeni sunt vizitaţi de fiecare dată, în prag de sărbători şi nu numai, de către reprezentanţii companiei poloneze, care au făcut o tradiţie din aceste activităţi. Parteneriatul, aflat deja la al cincilea an, a devenit unul de succes şi a reuşit, de-a lungul timpului, să atragă atenţia asupra necesităţilor centrului, ceea ce a stârnit interesul mai multor parteneri locali, inclusiv al autorităţilor.
“Suntem bucuroşi că şi în pragul acestor sărbători am putut fi prezenţi, cu daruri, la Casa Pinocchio. În septembrie am fost alături de ei, la începutul anului şcolar, iar acum, venim în întâmpinarea lui Moş Nicolae. Sprijinul pentru aceşti copii minunaţi nu este niciodată prea mult, iar fiecare ajutor în plus, venit de la ceilalţi, este pentru binele lor. Suntem extrem de încântaţi să vedem că acţiunile noastre, derulate de ani de zile, au avut ecou, iar acum, Casa Pinocchio beneficiază de suportul mai multor parteneri. Cred astfel de activităţi ar trebui derulate în fiecare comunitate din ţară, acolo unde sunt copii care au nevoie de sprijin”, a declarat Witold Urbanowski, directorul general al CIECH Soda România.

Datorită proiectelor susţinute de diferiţi parteneri locali, Casa Pinocchio le asigură copiilor găzduiţi un mediu bazat pe valori, acces la activităţi educative şi recreative şi nu în ultimul rând o şansă în viitor.

Producătorul de sodă din Vâlcea a pus bazele parteneriatului cu cei de la Casa Pinocchio în 2015, atunci când au fost investiţi, prin fundaţia deţinută de acţionarul Grupului CIECH, circa 35.000 dolari în renovare şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai de la centrul din Băbeni. Proiectul a fost derulat cu ajutorul echipei CIECH Soda România.
Pe lângă un sprijin anual de circa 12.000 de lei, din partea CIECH Soda România, angajaţii companiei contribuie şi ei la activităţile de la Casa Pinocchio cu diferite donaţii sau acţiuni de voluntariat.

Cu toate că, în prezent, CIECH Soda România trece printr-o perioadă de grea încercare, compania a reuşit să fie alături de aceşti copii şi în acest an. Reamintim că începând cu 18 septembrie fabrica de sodă calcinată se află în stand-by, în lipsa alimentării cu abur industrial, la un nivel optim şi un preţ corect, de către unicul său furnizor.

Despre CIECH

Grupul CIECH, acţionarul majoritar al CSR, este un holding internaţional din industria chimică cu o prezenţă în peste 100 de ţări şi venituri în 2018 echivalente cu 1 miliard dolari. În 2014, majoritatea acţiunilor CIECH au fost achiziţionate de KI Chemistry, societate care aparţine de cea mai mare firmă de investiţii private poloneză, Kulczyk Investments.
CIECH Soda România S.A., companie a Grupului CIECH, produce sodă calcinată şi silicat de sodiu. De la preluarea Uzinelor Sodice Govora în 2006, CIECH a transformat fabrica de pe platforma industrială într-o companie competitivă pe piaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...