Administraţie

Rectificarea bugetară nemulţumeşte primarii din Oltenia. ZERO LEI pentru judeţul Vâlcea!

Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 71/29.11.2019, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, celor 40 de primării din judeţul Vâlcea, care au făcut solicitări pentru repartizarea de fonduri, respectiv a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în valoare totală de 43.185,85 mii lei, nu le-a fost repartizată nicio sumă.

Deşi, în repetate rânduri, Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat Guvernului României sumele de strictă necesitate, pentru ca toate cele 40 de localităţi din judeţul Vâlcea (municipii, oraşe şi comune) să-şi poată asigura plăţile urgente, respectiv, cheltuielile de personal, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu handicap, cheltuielile pentru bunuri şi servicii, până la sfârşitul anului 2019, prin această Ordonanţă de Urgenţă, nu se acordă nici măcar un leu.

De altfel, la această rectificare de buget, nici Consiliului Judeţean Vâlcea nu i-au fost alocate fonduri, deşi a fost solicitată suma de 7.500 mii lei, pentru finanţarea cheltuielilor privind întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene.

Pentru că situaţia prezentată este una extrem de gravă, vom solicita, din nou, Guvernului României, alocarea fondurilor necesare continuării activităţii unităţilor administrativ – teritoriale menţionate.

Ultimele adrese prin care Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat sume de la bugetul de stat au fost transmise, în zilele de 24.10.2019 şi 26.11.2019, către Guvernul României şi Ministerul de Finanţe.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...