Sub Lupă

DNA are iar de lucru la Vâlcea: Primăria Ocnele Mari a asfaltat o stradă a Societăţii Naţionale a Sării

Primarul Mihai Pătru a insistat să deruleze o investiţie care l-a adus în atenţia procurorilor anticorupţie cel puţin pentru abuz în funcţie, dar şi în cea a experţilor Curţii de Conturi

Aşa cum anticipam încă din 30 iunie a.c., pe 4 septembrie a.c., Mihai Pătru, primarul oraşului Ocnele Mari, anunţa cu satisfacţie, pe propria pagină de Facebook, demararea asfaltării străzii Goruniş din localitate. “Când avem veşti bune, ne face o deosebită plăcere să le împărtăşim cu dumneavoastră! Astăzi, 04.09.2019, s-a început turnarea primului strat de asfalt pe strada Goruniş. Acest lucru s-a putut face numai prin implicarea primarului Mihai Pătru şi echipei lui. Ştim că mai sunt multe de făcut, iar prin perseverenţă ne vom atinge targetul!”, se specifica în anunţul amintit, însoţit de fotografii sugestive. Edilul din orăşelul vecin cu municipiul reşedinţă de judeţ a insistat să ignore avertismentul lansat de publicaţia noastră cu privire la ilegalitatea iniţiativei, dacă ea este suportată din bugetul local (inclusiv în urma unor alocări guvernamentale), în condiţiile în care artera nu aparţine administraţiei locale. Acum, investiţia este finalizată, dar Mihai Pătru riscă să fie cercetat cel puţin pentru abuz în funcţie de către procurorii anticorupţie.

Potrivit unui răspuns primit de “Săptămâna în Oltenia” în urma unei cereri formulate în baza Legii 544/2001 (vezi facsimil), strada Goruniş din oraşul Ocnele Mari este înscrisă în Cartea Funciară nr. 35.631 în favoarea Societăţii Naţionale a Sării S.A. Bucureşti - Sucursala Exploatarea Minieră Rm. Vâlcea, în baza Certificatului de atestare a dreptului de proprietate M03 nr. 4397 din 14.10.1998, emis de Ministerul Industriei şi Comerţului (în prezent Ministerul Economiei), în conformitate cu prevederile H.G. nr. 834/1991.

“Potrivit extrasului de carte funciară, acest teren nu are categoria de folosinţă DR (stradă). Actele care au stat la baza eliberării acestui certificat au fost Decretele nr. 270/12.08.1971 şi nr. 106/13.03.1973, prin care au fost expropriate terenuri de la diferite persoane fizice şi de la Consiliul Popular al Oraşului Ocnele Mari, în scopul construirii unor drumuri de acces şi a platformelor de sonde, în câmpul nr. 3 de sonde Ocnele Mari (art.12 din Decretul nr. 106/13.03.1973), precum şi în scopul exploatării prin soluţie a sării din câmpul nr. 3 de sonde Ocnele Mari (art. 33 din Decretul nr. 270/12.08.1971).

Prin Hotărârea nr. 1/1999, Adunarea Generală a Acţionarilor a majorat capitalul social al Societăţii Naţionale a Sării S.A. cu valoarea terenurilor ce au făcut obiectul Certificatelor de atestare a dreptului de proprietate, emise în favoarea societăţii de către Ministerul Industriei şi Comerţului (în prezent Ministerul Economiei).

Prin urmare, terenul, respectiv strada Goruniş din oraşul Ocnele Mari, jud. Vâlcea, face parte din capitalul social al Societăţii Naţionale a Sării SA”, se arată în documentul citat.

Pe acelaşi subiect, citiţi şi:
(http://saptamana.net/articol/15122-primaria-ocnele-mari-asfalteaza-o-strada-pe-care-ar-fi-trebuit-sa-o-repare-si-modernizeze-exploatarea-miniera)

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

29.11.2019 - 11:58ratza:Asta e din ciclul "să-l futem pe ăla care munceşte". Dă-i dracului de localnici, să stea în praf! Nu-i aşa, SALROM?

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...