Politică

Senatorul Bulacu apreciază primele decizii ale Guvernului Orban

Senatorul liberal Romulus Bulacu susţine că la scurt timp după instalarea Guvernului Orban s-au făcut primii paşi importanţi pentru România.

„După numai o săptămână de guvernare, s-au făcut nişte lucruri importante pe care PSD-ul n-a vrut sau nu a reuşit să le rezolve. Aş puncta câteva. Este vorba în primul rând de promisiunea făcută de Ludovic Orban şi de ministrul de interne, Marcel Vela, cu privire la desecretizarea dosarului 10 august. Românii trebuie să ştie ce s-a întâmplat acolo şi, sigur, transferarea către DIICOT a dosarului complet creează premisele de a rezolva definitiv acest dosar pentru o democraţie corectă în România. Referitor la ceea ce ne interesează şi pe noi, şi mă refer la drumul expres Craiova – Piteşti, premierul Ludovic Orban a declarat că urmează să semneze urgent pornirea proiectului, pornirea la acest drum important pentru Oltenia şi pentru dezvoltarea zonei. O altă acţiune importantă vizează creşterea diurnelor militarilor aflaţi în misiuni în teatrele de operaţii. Diurnele lor erau cele mai mici din zone similare din NATO. O altă acţiune recentă a guvernului nostru este adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru acordarea veniturilor de completare a minerilor care urmează să fie disponbilizaţi prin închiderea unor mine. Cu această ocazie, s-a rezolvat şi criza din subteran de la Proşeni şi Uricani.”, a declarat senatorul PNL.

Liberalul a mai punctat faptul că se încearcă deblocarea situaţiei din România. „Sunt câteva acţiuni care denotă că Guvernul României încearcă să deblocheze situaţia din România, chiar dacă au găsit situaţii destul de dificile în ceea ce priveşte partea financiară a României. Eu sunt convins, din discuţiile pe care le-am avut, că există soluţii să se deblocheze această situaţie şi să se creeze un buget respectând legile în vigoare ale României. Pensiile şi salariile vor rămâne aşa cum legislaţia nouă românească o prevede! În paralel cu aceste creşteri, există dorinţa de a creşte economia reală, prin investiţii”, a concluzionat senatorul Romulus Bulacu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...