Ultima Oră

Proteste violente la Oltchim: angajaţii combinatului cer ca Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea

Mihai Diculoiu a fost la un pas de a fi linşat în această dimineaţă de protestatarii care l-au îmbrâncit şi l-au agresat fizic şi verbal

Aproximativ 700 de angajaţi ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează din nou la această oră în faţa pavilionului administrativ. Lor li s-au alăturat şi colegii din judeţul Argeş. Cinci persoane au intrat deja în greva foamei. Angajaţii ameninţă că joi se vor deplasa la Bucureşti în faţa Ministerului Economiei pentru a protesta.

Aceştia solicită salariile integrale pe lunile septembrie şi octombrie. Conducerea Oltchimului a promis că este posibil să le dea un avans din salariul pe luna septembrie, însă angajaţii nu au fost de acord. Muncitorii solicită insistent ca primul ministru al României, Victor Ponta, să vină şi să le spună ce soluţii sunt pentru ca Oltchimul să nu se închidă. Oamenii scandează "Hoţii", "Mincinoşii" şi "Jos Guvernul!". La un moment dat, în mijlocul angajaţilor a venit directorul Oltchim, Mihai Bălan, pentru a discuta cu aceştia.

Mihai Diculoiu a fost la un pas de a fi linşat în această dimineaţă de protestatarii care l-au îmbrâncit şi l-au agresat fizic şi verbal.

Angajaţii Oltchim au reluat protestele încă de ieri, 12 noiembrie, fiind convinşi că nimeni nu are o soluţie concretă şi că într-un final combinatul se va închide.

Protestele angajaţilor de la Oltchim au început la sfârşitul lunii august, după oprirea producţiei combinatului, din cauza unor datorii de peste 500 de milioane de euro. Oamenii cereau să le fie achitate salariile restante, dar şi fonduri pentru reluarea producţiei. La un moment dat, pe parcursul protestelor, mai mulţi salariaţi au intrat în greva foamei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

13.11.2012 - 11:29no name:Cum adica "conducerea a promis ca este posibil" ???

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...