Sport

Montarea noului gazon pe Stadionul ''Ion Oblemenco'' a fost finalizată

Lucrările de montare a noului gazon pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova au fost finalizate, miercuri, iar primul meci care se va juca aici va fi cel de duminică, 24 noiembrie, dintre Universitatea Craiova şi FC Hermannstadt.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat că după montarea gazonului urmează o scurtă perioadă de mentenanţă, iar antrenorul Victor Piţurcă a avansat şi ideea organizării unui meci amical pe noul gazon înainte de cel din 24 noiembrie.

"Se montează ultimele bucăţi de gazon, azi se va finaliza montarea gazonului. Urmează o perioadă în care se fac câteva lucrări de mentenanţă. Am avut o discuţie şi cu Victor Piţurcă care solicita un meci amical înainte de meciul de duminica viitoare cu FC Hermannstadt şi a rămas să stabilim împreună în funcţie de indicaţiile constructorilor şi ale firmei care îl montează, când e mai bine să se joace pe acest gazon. Cu Victor Piţurcă am ajuns şi la concluzia că dacă nu e bine să se joace până la meciul cu FC Hermannstadt şi e mai bine să îl lăsăm să se aşeze, atunci mergem şi pe această variantă. Deci de data asta nimeni nu îşi asumă niciun risc vizavi de starea gazonului, ca acesta să se prindă. Pentru meciul cu FC Hermannstadt nu e niciun impediment ca să nu se joace", a spus Genoiu.

Primul meci al oltenilor este chiar următorul după pauza prilejuită de meciurile României din preliminariile Campionatului European 2020. Pe 24 noiembrie, de la 19:30, Craiova primeşte vizita celor de la FC Hermannstadt. Gazonul instalat este unul hibrid, care a costat Primăria Craiova 700.000 de euro. Miercuri au fost puse şi ultimele rulouri de iarbă venite din Grecia, iar specialiştii francezi, care s-au ocupat cu montarea lor, au terminat lucrările.

Reprezentantul firmei care a montat gazonul a spus că aceste lucrări urmează reglarea manuală în cazul în care sunt mici probleme de planeitate, reglarea aspersoarelor şi tratamente specifice.

"Vom lua probe pe care le vom trimite la laborator, pentru că în urma transportului şi a montajului, gazonul a suferit un stres semnificativ şi se va interveni în urma rezultatelor pe care le vom primi de la laborator. Azi a şi plouat, terenul se menţine bine, nu e nicio problemă", a spus acesta.

Procesul de schimbare a terenului a început la 18 noiembrie şi iniţial s-a avansat ca termen de finalizare data de 4 noiembrie. Conform edilului Mihail Genoiu, Primăria Craiova a contribuit cu suma de 297.500 de euro cu TVA la montarea noului gazon hibrid, iar costurile totale estimate înaintea începerii lucrărilor se ridicau la peste 600.000 de euro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...