Sub Lupă

Comisar şef de poliţie, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului PECA LEONTIN, la data faptelor comisar şef de poliţie, şef Serviciu Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Dolj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
- abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (2 fapte),
- fals informatic, în formă continuată,
- fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
- uz de fals, în formă continuată,
- sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada februarie 2012 - februarie 2014, inculpatul Peca Leontin, în calitate de şef Serviciu Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Dolj, şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că, prin falsificarea statelor de plată, şi-ar fi însuşit fără drept sume de bani (ex. - spor pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale) la care nu avea dreptul, în valoare totală de 28.705 lei.

Acţionând în această manieră, inculpatul ar fi prejudiciat bugetul I.P.J. Dolj cu suma de 55.324 lei.

În perioada 2010 – 2013, cu încălcarea prevederilor legale, acelaşi inculpat a dispus efectuarea unor tranzacţii bancare nejustificate din fondurile financiare ale I.P.J. Dolj în contul bancar al unei asociaţii a poliţiştilor, prin virarea unor sume de bani mai mari decât cele reţinute cu titlu de cotizaţie din salariile membrilor, ulterior însuşindu-şi suma de 150.618 lei.

În cauză, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj s-a constituit parte civilă cu suma de 28.697 lei, reprezentând paguba creată unităţii prin încasarea de drepturi salariale necuvenite şi cu suma de 150.618 lei, reprezentând transferurile nelegale de bani din contul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj în contul asociaţiei respective.

În cauză s-a instituit sechestrul asigurător asupra unor bunuri imobile deţinute de inculpatul Peca Leontin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...