Administraţie

Constantin Rădulescu: Am început să investim şi să modernizăm Maternitatea

Având în vedere ultimele informaţii şi atacuri la persoană apărute pe canalele de socializare, pe tema Maternităţii din Râmnicu Vâlcea, pentru corecta informare a opiniei publice, mă văd obligat să fac următoarele precizări:

Da... Maternitatea din judeţul Vâlcea nu a beneficiat în ultimii 30 de ani de investiţii care să o recomande ca unitate medicală de elită.

Mai avem mult de lucru aici, însă ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani nu se poate rezolva peste noapte.

Am început, însă, să investim şi să modernizăm Maternitatea.

În ultimii 3 ani, Consiliul Judeţean a investit 5,2 milioane lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Maternitatea vâlceană fiind secţie a acestuia.

Avem, în prezent, în licitaţie lucrările de consolidare a clădirii, pentru care Consiliul Judeţean a alocat aproximativ un milion lei.

De asemenea, avem pregătit un proiect de modernizare, reabilitare şi dotare a Maternităţii, inclusiv documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), proiect pentru care vom solicita finanţare prin POR.

Urmează să investim aici aproximativ 38 milioane lei (circa 8 milioane euro), bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea întregii clădiri, de la subsol până la acoperiş, pe interior şi exterior.

Aşadar, lucrăm pentru a rezolva problemele existente şi pentru binele vâlcenilor.

Unii vor zice că nu este de ajuns, însă noi îi asigurăm că nu stăm degeaba, iar celor care ne critică, fără justificare, le dorim sănătate şi le transmitem că îi vom invita la începerea lucrărilor.

- Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...