Actualitate

Şerveţelele umede, inamicul nr. 1 al canalizării

Societatea Apavil se confruntă din ce în ce mai des cu blocaje ale reţelei de canalizare, mai mult de 70% dintre acestea fiind cauzate de prezenţa şerveţelelor umede. Aceste materiale umezite, care sunt folosite de la igiena corpului până la curăţarea pantofilor şi a suprafeţelor din locuinţă, dispar când tragem apa, însă ele se adună în canalizări şi le înfundă, blochează pompele staţiilor de repompare, întreţinerea sistemului de canalizare devenind astfel o misiune tot mai grea. Având în vedere obiectele găsite în urma intervenţiilor (de la beţişoare de urechi, discuri demachiante, tampoane igienice şi scutece, până la haine, arcuri şi... intestine de animale) se observă că mulţi confundă sistemul de canalizare cu ... coşul de gunoi.

Reţeaua de canalizare asigură transportul apelor uzate către staţia de epurare, pentru a fi tratate astfel încât să îndeplinească indicatorii de calitate prevăzuţi în normative şi apoi descărcate în emisar. Din acest motiv, canalizarea reprezintă un serviciu extrem de important de care depinde şi sănătatea noastră, dar şi păstrarea unui mediu înconjurător curat. Funcţionarea în condiţii corespunzătoare a sistemului de canalizare depinde şi de modul în care noi, cetăţenii, respectăm normele elementare cu privire la colectarea şi depozitarea corectă a deşeurilor menajere.

Facem un apel către toţi utilizatorii serviciilor noastre să contribuie la prevenirea înfundării reţelelor de canalizare, aruncând în vasul de toaletă doar hârtie igienică.

În cazul în care observaţi că reţeaua exterioară de canalizare este înfundată sau gurile de scurgere sunt obturate, anunţaţi angajaţii societăţii APAVIL, apelând numerul de telefon al dispeceratului societăţii: 0250820010, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

VĂ MULŢUMIM PENTRU SPRIJIN!
APAVIL SA

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...