Inedit

Diplomă de Excelenţă pentru Biblioteca din Pietrari

Pasiunea pentru carte, implicarea şi dăruirea cu care atrage copii în bibliotecă nu o are oricine. Persoana despre care vorbim are o energie debordantă, har în a-i determina şi stimula pe copii să facă pasul către lectură, către cărţile din rafturi, către nou, inovaţie, s.a.m.d.

Crina Popescu este această persoană care , prin toate metodele, ştie să îndrume, să călăuzească paşi, iar asta se vede în premii, în numărul lor. Ultima distincţie este o diplomă de excelenţă pe care a obţinut-o în cadrul unui proiect naţional.

În rândurile de mai jos, Crina Popescu vorbeşte despre proiectul care i-a adus diploma de excelenţă şi care a avut drept obiectiv stimularea copiilor pentru ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică.

Noi o felicităm şi îi urăm cât mai multe realizări!


Diplomă de excelenţă pentru Biblioteca Pietrari în cadrul proiectului naţional ”Ora să ŞTIM”

Ora să ŞTIM este o iniţiativă naţională care are drept obiectiv stimularea interesului copiilor din mediul rural pentru lectură şi alte subiecte din aria ŞTIM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Acest proiect a fost implementat cu ajutorul bibliotecarilor din bibliotecile publice aflate în zonele rurale şi din oraşele mici prin susţinerea de ateliere „Ora să ŞTIM”, în mod periodic, cu copii cu vârste cuprinse între 3 şi10 ani. În timpul atelierelor, copii ascultă fascinaţi poveşti interactive şi realizează mici experimente din domeniul ŞTIM.

Proiectul Ora să ŞTIM a fost prezent în peste 150 de localităţi din 12 judeţe din România: Argeş, Bihor, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Prahova, Mureş, Neamţ, Sălaj, Vâlcea şi Vrancea, iar în prezent a fost extins şi în biblioteci din Republica Moldova. Bibliotecile înscrise în proiect au primit cărţi pentru desfăşurarea orelor de lectură.

Proiectul „Ora să STIM”, lansat la nivel naţional în ianuarie 2019 ,a fost derulat de biblioteca publică din Pietrari în perioada februarie -iunie 2019, în parteneriat cu cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale Pietrari, continuându-se apoi şi în timpul ”Programului de vacanţă” al bibliotecii noastre, cu sprijinul bibliovoluntarilor. În cadrul acestui proiect, 235 copii din Pietrari, dar şi din alte localităţi, cu vârste cuprinse între 3 şi 13 ani, au aflat răspunsuri la întrebări legate de ştiinţă, tehnologie, informatică, matematică, cu ajutorul lecturii, a jocului, a experimentelor realizate în metodolgia ŞTIM, a cărţilor cu tematică ŞTIM (donate bibliotecii de către Fundaţia Ovidiu.Ro şi de către Goethe Institut). Temele abordate pe parcursul celor 32 de ateliere derulate în cadrul „Orei să ŞTIM” au fost diverse (fenomene ale naturii, astronomie, geografie, matematică, fizică, biologie, anatomie, universul, igienă, alimentaţie sănătoasă, meserii, etc,) şi au avut , de fiecare dată, o abordare originală, adaptată vârstei copiilor, fiind primite cu mare interes atât de către aceştia, cât şi de părinţi sau educatori.

Ceremonia de final a Proiectului „Ora să ŞTIM / Volunteer readers” a avut loc în data de 25 iunie 2019, la Muzeul Naţional Cotroceni – sala Cerchez, unde s-a desfăşurat evenimentul cu tema:

„Educaţie şi tehnologie în mediul rural românesc”, organizat de Fundaţia Progress şi Deutsche Telekom Stiftung. Din păcate, din motive personale, nu am putut participa la acest eveniment deosebit, cu toate că primisem invitaţia oficială, la fel ca şi alţi bibliotecari merituoşi înscrişi în acest proiect.

Evenimentul de la Bucuresti a luat sfârşit prin desemnarea „Diplomelor de excelenţă” pentru ”realizarea desăvârşită a activităţilor -Ora să ŞTIM- şi implicarea activă atât în cadrul proiectului, cât şi în comunitate” ce au fost oferite de către doamna Dr. Ligia Deca, Consilier de Stat – Administraţia Prezidenţială; doamna Claudia Şerbănuţă – Preşedinte Fundaţia Progress şi Stefanie Thate, Manager comunicare – Deutsche Telekom Stiftung – Germania, bibliotecilor participante la eveniment, dar şi celorlalte biblioteci din ţară, printre care şi Bibliotecii Publice Locale Pietrari, reprezentată prin Crina Popescu – bibliotecar.

Cu emoţie, primind această distincţie ce mă onorează, ţin să mulţumesc cadrelor didactice care s-au implicat în acest proiect, alături de mine: ed. Moghină Laura, ed. Diaconu Livia, ed. Mihaela Mereşi, înv. Raluca-Elena Năstasie, înv. Irina Ceprăzaru, înv. Georgiana Mărăcinescu , înv. Marius Sobolu, iar, pentru susţinere domnişoarei Prof. Anamaria Săndulescu – director al Şcolii Gimnaziale Pietrari, dar şi administraţiei locale. Fără sprijinul şi susţinerea atâtor oameni care înţeleg cu adevărat care este importanţa lecturii în dezvoltarea copiilor, cu siguranţă nu ajungeam la această performanţă!

Multe felicitări tuturor colegilor bibliotecari din judeţul nostru, dar şi din ţară, care au făcut parte din marea familie ”Ora să ŞTIM”, oameni care-şi iubesc cu adevărat meseria, care iubesc lectura, biblioteca, care îşi respectă cititorii, indiferent de vârsta lor, care au adus atâta frumuseţe, pasiune, creativitate şi implicare prin acest proiect cât rar mi-a fost dat să văd în cariera mea de peste 25 de ani de meserie. Mult succes în continuare, tuturor!

Proiectul „Ora să ŞTIM” continuă la Pietrari…

Primii la bibliotecă în acest an şcolar şi cei mai dornici de noi experienţe ŞTIM au fost micii copilaşi din grupa mică de la şcoala noastră, alături de doamna educatoare Laura Moghină, care mi-au mulţumit în felul lor, prin atenţia acordată lecturii şi experimentului, dar şi prin cântecele şi poeziile recitate atât de frumos.Vă aştept cu mic cu mare, părinţi, copii, dascăli, să descoperim împreună cele mai frumoase lecturi şi experimente, la noi, la bibliotecă!

Bibliotecar,
Crina Popescu

bibliotecivalcene.ro

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...