Actualitate

Fundaţia „Dumitru Drăghicescu”, sprijin pentru spitalul din Brezoi

Fundaţia „Dumitru Drăghicescu”, cu sprijinul candidaţilor Uniunii Social Liberale, Remus Daniel Niţu şi Cristian Buican, a donat Spitalului Orăşenesc din Brezoi 15 paturi acţionate mecanic. Alte două paturi pentru bolnavi au ajuns la dispensarele din comunele Mălaia şi Voineasa.

Implicaţi în multe acţiuni care sprijină dezvoltarea comunităţilor locale din Vâlcea şi nu numai, reprezentanţii Fundaţiei „Dumitru Drăghicescu” au dorit să ajute în acest fel la modernizarea spitalului şi a cabinetelor medicale de pe Valea Lotrului. „Am ales spitalul din Brezoi şi dispensarele din comunele învecinate cu gândul la cetăţenii care merită să beneficieze de servicii medicale dintre cele mai bune. Paturile sunt printre cele mai moderne pe care le-am găsit în Europa şi suntem mulţumiţi să contribuim, chiar şi într-o mică măsură, la îmbunătăţirea condiţiilor pentru pacienţii din aceste unităţi medicale”, a precizat Mirela Niţu, preşedinta fundaţiei. Spitalul din Brezoi, care deserveşte peste 40 de mii de oameni, a fost reinaugurat în urmă cu un an. Autorităţile au investit peste trei milioane de lei, mare parte fonduri europene, în reabilitarea acestei unităţii spitaliceşti care a fost la un pas de desfiinţare în urmă cu doi ani. „Noi nu vrem să închidem spitale, vrem să le deschidem, vrem să aducem bani să le modernizăm. Felicitări domnului primar Robert Schell şi domnului director Vasile Cerbu că s-au luptat cu îndârjire să păstreze acest spital. Este şi singurul din judeţ care la ora actuală asigură bolnavilor internaţi tot ceea ce le trebuie. Au hrana şi, ceea ce e cel mai important, au medicamentele şi materialele sanitare şi nu îi trimit pe oameni să le cumpere aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte spitale”, a declarat Dan Niţu. Reprezentanţii USL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie s-au întâlnit şi cu cetăţenii din Brezoi ca să le afle problemele cu care se confruntă pentru ca împreună să găsească soluţiile optime pentru rezolvarea lor. Printre cele semnalate de brezoieni se numără realizarea alimentării cu apă în toate satele componente, modernizarea drumurilor şi renovarea Casei de Cultură, imobil închis de zece ani din lipsă de fonduri pentru repararea stricăciunilor produse de un incendiu care a mistuit acoperişul şi o bună parte din interiorul clădirii.

Sprijin financiar pentru primării

"Noi nu vrem să închidem spitale, vrem să le deschidem, vrem să aducem bani să le modernizăm.", Dan Niţu, candidat USL colegiul senatorial Brezoi-Horezu

La intervenţia reprezentantului USL în competiţia pentru Senatul României, Remus Daniel Niţu, trei poduri realizate în
comuna Mălaia pe Ordonanţa 7 au fost achitate integral, după doi ani de la inaugurarea lor. Candidatul USL s-a implicat ca suma restantă, de aproximativ 400 de mii de lei, să fie plătită pe Ordonanţa 13/2012 care permite administraţiilor locale să compenseze datoriile mai vechi de 90 de zile. „Arieratele către firma care a construit podurile din Mălaia erau de patru miliarde şi jumătate, neachitate de mai bine de doi ani şi am insistat ca aceste lucrări să fie plătite cu ajutorul acestor rectificări, avantajoase şi pentru comună şi pentru firma care a făcut podurile şi care astfel a scăpat de o parte din datoriile pe care le avea la stat”, a precizat Dan Niţu. Reprezentantul USL la alegerile din 9 decembrie a participat, sâmbătă, 10 noiembrie, alături de Cristian Buican, candidatul USL pentru funcţia de deputat pe colegiul Brezoi, la o întâlnire cu locuitorii comunei Mălaia. Oamenii prezenţi le-au cerut reprezentanţilor Uniunii Social Liberale sprijin pentru realizarea proiectelor propuse de administraţia locală. „Sunt cadru didactic şi până acum nu am participat la nicio campanie electorală, dar cred că acum a venit timpul să mă implic. Şi nu numai eu, ci toţi cei care s-au simţit umiliţi şi batjocoriţi de foştii guvernanţi ar trebuie să ia atitudine în faţa acestor nedreptăţi. Noi vă vom susţine!”, a afirmat Ana Bogdan, soţia primarului din Mălaia.

„Voineasa trebuie să redevină staţiunea de altădată!”

Aceasta este concluzia la care au ajuns candidaţii Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare din colegiul Nord al judeţului Vâlcea, Remus Daniel Niţu şi Cristian Buican, după ce sâmbătă după amiază s-au întâlnit cu locuitorii acestei comune. Cea mai mare nemulţumire a oamenilor este că, deşi zona are potenţial turistic foarte mare, localitatea lor a decăzut mult în ultimii ani şi şi-a pierdut statutul de staţiune. Fără investiţii serioase în unităţile de cazare din localitate şi fără drumuri modernizate în ultimii ani, Voineasa a rămas fără infrastructură turistică, iar locuitorii cer ca localitatea lor să fie ajutată să redevină ceea ce a fost în urmă cu câţiva ani. Reprezentanţii USL au promis că vor face tot ceea ce le va sta în putinţă să redea comunei strălucirea de altădată. Mai mult, Remus Daniel Niţu şi Cristian Buican le-au dat asigurări cetăţenilor că intenţia lor în ceea ce priveşte pârtia de la Obârşia Lotrului, realizată în proporţie de peste 90 la sută, este să continue lucrările şi să o deschidă cât mai repede.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...