Administraţie

Proiecte de 115 milioane de lei pentru dezvoltarea municipiului Drobeta-Turnu Severin, semnate de vicepremierul Suciu

Un număr de şase proiecte finanţate din fonduri europene, în valoare de peste 115 milioane de lei, se vor derula în municipiul Drobeta-Turnu Severin şi vizează dezvoltarea durabilă a oraşului, contractele de finanţare neramburabilă fiind semnate joi de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), cele şase proiecte sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 şi vor fi implementate de MDRAP, în calitate de lider de parteneriat şi municipiul Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în calitate de partener.

Sursa citată precizează că proiectele vizează achiziţia a şase autobuze electrice, pentru înlocuirea parţială a parcului de vehicule, modernizarea staţiilor prin achiziţionarea unui adăpost modern, cu acoperiş din panouri fotovoltaice, crearea unui traseu modern favorabil deplasărilor nemotorizate prin amenajarea unor piste de biciclete pe o lungime de aproape nouă kilometri, dar şi dezvoltarea unui sistem integrat de închiriere a bicicletelor pentru promovarea mobilităţii durabile, diminuarea poluării şi a zgomotului urban în oraş.

În comunicatul de Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se mai arată că în cadrul proiectelor urmează să se transforme un teren viran de la marginea localităţii într-un parc cu posibilităţi multiple de recreere, pentru toate vârstele, în acest fel urmând ca suprafaţa spaţiilor verzi, la nivelul municipiului Drobeta-Turnu Severin, să crească cu 8.004 mp.

De asemenea, urmează să se acorde sprijin pentru cele 160 de persoane care fac parte din comunitatea defavorizată din zona urbană Banoviţa, care vor beneficia de extinderea şi dotarea spaţiului verde cu alei pietonale, stâlpi de iluminat prevăzuţi cu sisteme de supraveghere video şi Wi-fi conectate prin reţea la dispeceratul local de poliţie.

"Felicit autorităţile locale pentru implicarea de care dau dovadă, iar Drobeta-Turnu Severin este un etalon în utilizarea fondurilor europene şi guvernamentale, având încheiate, până în prezent, 40 de contracte cu MDRAP, prin toate programele pe care ministerul le coordonează. În ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional, dacă, la sfârşitul anului 2017, la nivel naţional erau încheiate doar 8 contracte, iată că astăzi avem peste 5.000 de contracte semnate, în valoare de 8,5 miliarde de euro", a declarat ministrul dezvoltării, citat în comunicatul menţionat.

Valoarea finanţării nerambursabile a celor şase proiecte este de 115.487.914,15 lei.

Tot joi, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu a semnat şi două contracte, în valoare de peste 112 milioane de lei, care urmăresc modernizarea infrastructurii aferente transportului public de călători cu tramvaiul în municipiul Craiova. Acestea vizează modernizarea şi reabilitarea căilor de tramvai de pe Calea Severinului şi strada Henry Ford şi reabilitarea staţiilor de redresare şi a echipamentelor aferente pentu alimentarea electrică a tramvaielor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...