Sub Lupă

Inspector de muncă prins în flagrant de luare de mită

În ziua de 22.10.2019, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul- Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, în urma activităţilor complexe desfăşurate, a fost surprins în flagrant un inspector de muncă, în timp ce primea suma de 500 lei de la numitul denunţător.

S-a reţinut faptul că la data de 21.10.2019, denunţătorul, administrator a două societăţi comerciale, a apelat CallCenter Anticorupţie 0800806806, sesizând faptul că inspectorul de muncă, i-a pretins suma de 1500 lei pentru a nu constata posibile abateri la legislaţia muncii, cu ocazia efectuării unui control. Denunţătorul, a precizat că a dat suma de 1000 lei, urmând să se întâlnească cu inspectorul de muncă pentru a-i remite şi diferenţa de 500 lei, până la concurenţa sumei de 1500 lei pretinsă anterior.

Întrucât din cauze obiective, întâlnirea dintre denunţător şi făptuitor nu a putut avea loc în seara zilei de 21.10.2019, în data de 22.10.2019, inspector de muncă l-a chemat pe martorul denunţător la sediul I.T.M. Dolj, unde s-a procedat la surprinderea în flagrant a infracţiunii.

Cu ocazia efectuării percheziţiei, în autoturismului inspector de muncă a fost găsită şi suma de 1000 lei pe care martorul denunţător i-a remis-o acestuia în seara zilei de 21.10.2019.

La activitatea de mai sus s-a beneficiat de sprijinul B.O.S. Craiova.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 din C.p., urmând a se dispune măsurile legale.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...