Sport

Oltchim a câştigat grupa

Oltchim a învins sâmbătă cu emoţii în Austria, 25-24, cu Hypo şi astfel şi-a asigurat locul 1 în Grupa A a Ligii Campionilor.

Trupa lui Vestergaard a suferit serios în Austria, unde s-a văzut condusă cu 4-8 în minutul 12. Cu Bulatovic în prim plan, vâlcencele au avut un final bun de repriză şi au intrat la cabine în avantaj: 14-12.
În partea secundă, Oltchim a început din nou slab făcut multe greşeli şi austricele s-au desprins din nou: 22-19. Marija Jovanovic s-a accidentat în minutul 35 al jocului de la Viena, când o adversară a căzut pe piciorul ei, provocându-i o entorsă.
Fost portar la Hypo cu ani în urmă, Paula Ungureanu s-a remarcat apărând cinci aruncări de la 7 metri. Într-un final tensionat, Oltchim tremură până la ultima fază, dar câştigă cu 25-24. Golurile Oltchimului au fost marcate de Bulatovic 10, Brădeanu 3, Neagu 3, Managarova 2, Stanca 2, Nechita 2, Curea 2 şi Pineau 1.
Astfel, Oltchim rămâne cu punctaj maxim după cinci jocuri în Liga Campionilor şi îşi asigură primul loc în grupă. În schimb, Hypo nu a reuşit punctul care o califica matematic de pe locul 2 şi este nevoită să aştepte ultima etapă.
În celălalt joc din Grupa A, Randers s-a impus lejer în deplasarea din Germania, 33-27 (16-11) cu Buxtehuder. Pentru a se califica în faza următoare, Randers trebuie să întoarcă rezultatul cu care a pierdut în Austria, 25-32. Printr-o victorie la minim şapte goluri, Randers ar egala la puncte pe Hypo şi ar avea avantajul meciurilor directe cu austricele.
Până la jocul cu Buxtehuder, ultimul din Grupa A a Ligii, care nu mai are miză, Oltchim va disputa miercuri, 14 noiembrie, în Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea, derbyul etapei a VII-a a campionatului, cu Jolidon Cluj. În campionat, Oltchim este lider, cu punctaj maxim după şase jocuri, în timp ce clujencele sunt pe locul 4, la patru ”lungimi” în urmă.

"Este o victorie mare, care nu doar că ne asigură locul 1 în grupă, dar a şi demonstrat că Oltchim poate trece peste orice. M-am aşteptat că va fi un meci greu, pentru că Hypo îşi juca şansa de a avea asigurată calificarea mai departe încă din seara asta.", Petre Berbecaru, preşedinte Oltchim

Berbecaru: ”O victorie mare”

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat că, prin victoria de la Viena, roş-albastrele au demonstrat că pot învinge pe oricine. „Este o victorie mare, care nu doar că ne asigură locul 1 în grupă, dar a şi demonstrat că Oltchim poate trece peste orice. M-am aşteptat că va fi un meci greu, pentru că Hypo îşi juca şansa de a avea asigurată calificarea mai departe încă din seara asta. Aşa, vor avea de tras serios cu Randers, în ultima etapă. La noi, mi-a plăcut spiritul de echipă al fetelor, portarii Navarro şi Ungureanu, dar şi interul Bulatovic”, a declarat Petre Berbecaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...