Economic

ASF demarează campania PAID

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale S.A. (PAID) organizează, în perioada 14 - 18 octombrie 2019, cea de-a treia ediţie a Caravanei PAD, o campanie de conştientizare a importanţei asigurării obligatorii a locuinţelor.

Caravana va fi prezentă în 12 localităţi din sudul ţării (Drăgăşani, Râmnicu Vâlcea, Băile Govora, Horezu, Târgu Jiu, Baia de Aramă, Băile Herculane, Drobeta Turnu Severin, Băileşti, Craiova, Roşiorii de Vede şi Alexandria) şi va presupune întâlniri cu reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, precum şi cu cei ai autorităţilor locale. În cadrul discuţiilor, specialiştii ASF şi PAID vor oferi toate informaţiile necesare, astfel încât participanţii la dezbateri să poată înţelege cum îi poate ajuta la nevoie o asigurare obligatorie de locuinţă.

Având în vedere faptul că, în prezent, aproximativ 1,7 milioane de locuinţe (aproximativ 19% din total) sunt asigurate obligatoriu împotriva dezastrelor naturale, există o nevoie acută de informare cu privire la responsabilităţile care îi revin fiecărui proprietar de locuinţă, dar şi cu privire la beneficiile pe care asigurarea obligatorie PAD (Poliţă de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) le poate aduce acestora.

“Cred că numai prin intermediul unor campanii masive de informare, riguros organizate, vom putea creşte în mod semnificativ gradul de cuprindere a asigurărilor obligatorii a locuinţelor. ASF va fi, ca până acum, aproape de cetăţeni şi le va explica beneficiile acestui tip de asigurare, dar şi riscurile la care se expun dacă nu-şi încheie o astfel de poliţă”, a declarat vicepreşedintele ASF, domnul Cristian Roşu.

Asigurarea obligatorie a locuinţei îi protejează pe proprietari împotriva efectelor dezastrelor naturale (cutremure, indundaţii şi alunecări de teren). Statul nu poate să ofere întotdeauna sprijin proprietarilor ale căror locuinţe au fost avariate în urma unor dezastre naturale şi care nu aveau încheiate PAD, astfel că fiecărui român îi revine responsabilitatea pentru proprietatea sa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...