Sport

Fotbal, Liga 1 - CS Turnu Severin - Gloria Bistriţa 1-0

Severinul a rupt panglica victoriei

Echipa de la Dunăre a izbutit cu Gloria Bistriţa prima victorie din istoria Ligii 1, dar tot n-a scăpat de ultimul loc

În derby-ul celor mai sărace echipe din Liga 1, elevii antrenaţi de italianul Nicolo Napoli au reuşit, în premieră, să nu primească gol, şi au învins la limită nou-promovata din Ardeal.

După 14 etape în care nu strânsese decât 5 remize, nou-promovata din Oltenia a spart gheaţa cu Gloria Bistriţa, de care a dispus cu 1-0. Remiza de la Târgu Jiu, în care au reuşit pentru prima dată în acest sezon să marcheze două goluri într-un meci, le-a dat încredere elevilor antrenaţi de Napoli. Cu Bistriţa, CS Turnu Severin putea deschide scorul în minutul 38, dar Vancea n-a fost capabil să fructifice penalty-ul scos de Moutinho. Echipa de la Dunăre mai ratase de la punctul cu var cu Chiajna (0-1) şi Petrolul (0-1), prin Olah, respectiv Moutinho, dar cu Bistriţa n-a mai pierdut. În partea secundă a urmat o sarabandă a ocaziilor, bara lui Moutinho şi şuturile lui Arnăutu, Vancea, Neacşa şi Zaharia fiind respinse miraculos de Dolha. Portarul ardelean n-a mai putut interveni şi la şutul-centrare al lui Neacşa, din minutul 83. CS Turnu Severin mai condusese doar Astra (1-1), în etapa a IV-a. „Dacă pierdeam acest meci, devenea imposibil să mai evităm retrogradarea, dar aşa continuăm să luptăm şi să sperăm”, a spus Neacşa, completat de antrenorul său. „Sunt fericit că în sfârşit am obţinut prima victorie. Aveam nevoie de acest succes. Am început meciul nervos, am pierdut multe pase, am ratat un penalty. Nu sunt mulţumit de prima repriză. În partea secundă am jucat mult mai bine, am avut ocazii, bară, şuturi. Meritam mai de mult această victorie. Nu ştiu în ce măsură au crescut şansele noastre să evităm retrogradarea. Avem nevoie de cât mai multe puncte. Drumul e lung”, a declarat Napoli.

"Sunt fericit că în sfârşit am obţinut prima victorie. Aveam nevoie de acest succes. Am început meciul nervos, am pierdut multe pase, am ratat un penalty.", Nicolo Napoli, antrenor CS Turnu Severin

Banderola prin rotaţie

Antrenorul italian a explicat şi de ce în ultimele patru etape echipa severineană a avut tot atâţia căpitani. După Moutinho, Mitic şi Vancea, cu Gloria Bistriţa banderola i-a revenit lui Zaharia, mijlocaş ce izbutise o dublă la Pandurii Târgu Jiu (2-2). Astfel, în meciul din runda viitoare, de la Steaua Bucureşti, căpitan la CS Turnu Severin ar putea fi Alexandru Neacşa, autorul golului de vineri seara. „Până la finalul turului, voi schimba căpitanul în fiecare meci. Asta e ideea mea”, a dezvăluit Napoli. Căpitanul din primele 10 etape, Marius Bălău, n-a mai intrat în ultimele patru meciuri din campionat în vizorul antrenorului, fiind doar rezervă. Remiza de la Pandurii şi victoria cu Bistriţa au redat încrederea nou-promovatei din Oltenia, care priveşte cu încredere jocul cu liderul campionatului. „Aşteptam această victorie de şase luni. O victorie meritată. Puteam să câştigăm mai clar, fiindcă am avut multe ocazii. Am ratat şi penalty. E bine şi 1-0. Mergem la Steaua să jucăm şi să scoatem ceva. Nu ne temem de ei. Nu vom lua scor. Noi am primit 3 goluri doar de la CFR şi majoritatea meciurilor le-am pierdut cu 1-0 sau 2-1”, a spus portughezul Moutinho.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...