Interviu

Constantin Rădulescu: Nu m-am înscris în această cursă dintr-o ambiţie personală

Candidatul USL la Camera Deputaţilor pe colegiul Râmnic Sud, Constantin Rădulescu, intră optimist în cursa pentru parlamentare şi promite o campanie decentă, bazat pe proiecte şi nu pe atacuri la persoană. Cu o experienţă bogată în administraţie, Rădulescu este convins că îi poate sprijini pe oamenii din colegiu său fără prea multe promisiuni politice iar proiectele de legi vor porni chiar din propunerile pe care cetăţenii le vor face.

Daniela Botez: Cine este omul politic Constantin Rădulescu? Care au fost etapele evoluţiei sale în politică şi administraţie?
Constantin Rădulescu: Sunt un bărbat de 30 de ani, căsătorit, economist, născut şi crescut în cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea. Nu mă definesc ca om politic, mă definesc pur şi simplu Constantin Rădulescu, un om tânăr, care lucrează de 12 ani în administraţia publică, iar din punct de vedere profesional mă mândresc că mi-am început cariera în mediul privat, am lucrat în radio, televiziune şi în presa scrisă. Am început profesional ca simplu economist, iar timp de 10 ani am lucrat în funcţii de conducere în companii importante din judeţul Vâlcea, una dintre ele ajungând la un moment dat la peste 1.000 de angajaţi, eu fiind la vremea aceea director de proiect sau director de marketing. Am învăţat de tânăr să fac producţie, am coordonat şi am adus venituri pentru compania privată la care lucram, venituri din domenii diverse, precum construcţiile civile, transport de persoane, logistica hotelieră, activităţi de producţie mobilier sau tâmplărie PVC geam termopan, tehnologia informaţiei. Am lucrat direct cu oamenii, m-am luptat împreună cu ei pentru ca lună de lună să facem profit pentru companie, dar să ne asigurăm şi salariile. Eu ştiu ce înseamnă să fii director la o companie privată, să fac producţie pentru a le plăti oamenilor salariile. Pe scurt, evoluţia mea în politică şi administraţie a fost determinată de munca mea în mediul privat, 12 ani de administraţie însemnând totuşi o experienţă importantă pentru că nu am fost un consilier decorativ. Ştiu cum este să lucrezi cu primarii, cu membrii consiliilor locale, cu oamenii din satele, comunele şi oraşele Vâlcii.

D.B.: Candidaţi pentru prima oară la Parlament. Ce v-a determinat să luaţi această decizie?
C.R.: Candidatura mea este o consecinţă a susţinerii pe care mi-au acordat-o colegii din PSD Vâlcea şi le mulţumesc pentru că şi-au asumat această responsabilitate, care mă onorează. Poate este şi o consecinţă a prezenţei mele timp de 18 ani în acelaşi partid - PSD, lângă oameni care, iată, mă susţin în această luptă electorală. Vreau să mulţumesc Organizaţiei Municipale Râmnicu Vâlcea pentru că a avut încredere în mine. Am pornit la luptă alături de oameni remarcabili din conducerea PSD Vâlcea, alături de domnul preşedinte Ion Cîlea, alături de Ion Gigi Matei şi ceilalţi membri din structura de conducere a PSD Vâlcea.

D.B.: Este mai ofertantă o funcţie în Parlamentul României decât una în administraţia publică locală, unde contactul cu cetăţenii este unul diferit?
C.R.: Nu este vorba de ceva ofertant sau nu. Nu m-am înscris în această cursă dintr-o ambiţie personală. Cei care mă susţin mi-au spus foarte clar: “Este rândul tău, este timpul să intri în această luptă!“. Cred că în viaţă, oamenii trebuie să facă la un moment dat paşi în cariera lor fără să uite de cetăţeni, de oamenii de lângă ei. Eu voi fi omul vâlcenilor în Camera Deputaţilor pentru că le ştiu în detaliu aşteptările, pentru că nu fac promisiuni şi alături de aceştia punem umărul la rezolvarea problemelor comunităţii din care fac parte.

D.B.: De ce aţi ales să candidaţi în colegiul Râmnicu Vâlcea Sud?
C.R.: Pentru că sunt un om al locului, trăiesc în acest colegiu, mi-am făcut studiile generale şi liceale în acest colegiu, am muncit şi mi-am întemeiat o familie în acest colegiu. Cred că cel care candidează trebuie să fie un om al locului care să fi trăit lângă cei cărora le cere votul. Toată viaţa mea am trăit-o lângă aceşti oameni, vin în mijlocul lor pentru a-i reprezenta în Camera Deputaţilor.

D.B.: Din discuţiile pe care le-aţi avut deja cu cetăţenii din acest colegiu, care sunt principalele probleme cu care ei se confruntă?
C.R.: Problemele sunt diverse şi poate că am putea umple pagini întregi sau ediţii întregi de ziar cu acestea. Sunt aşteptări, sunt proiecte în curs, iniţiative locale care au şi vor avea nevoie de sprijin parlamentar în următoarea perioadă. În prezent sunt consilier judeţean, preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe al Consiliului Judeţean Vâlcea şi zilnic intru în contact, prin dialogul pe care îl am cu administraţiile locale, cu foarte multe chestiuni care ţin de infrastructură, cazuri sociale, educaţie şi învăţământ, accesul la utilităţi şi lista poate continua. Dar pentru că tot m-aţi întrebat, am să vă spun că la Ocnele Mari am discutat în ultimele zile cu admnistraţia locală despre probleme stringente cu care se confruntă localitatea. Una dintre concluzii a fost aceea că în viitorul apropiat este necesar sprijin parlamentar pentru o serie de proiecte de lege bine făcute cu privire la redevenţa pe care societatea de exploatare a sării o plăteşte către stat şi trebuie să propunem într-un mecanism economic transparent ca o anumită parte din această redevenţă să fie plătită către autoritatea locală – primăria. Aşadar, o parte din aceşti bani să se întoarcă la cetăţean, la cei care locuiesc în oraşul Ocnele Mari. În Govora, spre exemplu, am purtat discuţii importante cu primarul localităţii legate de sprijin parlamentar în vederea atragerii de investiţii astfel încât oraşul Băile Govora să devină din ce în ce tot mai atractiv pentru turişti. Şi la Mihăeşti sunt multe probleme legate de reţeaua de canalizare, drumuri, la fel cum şi municipiul Râmnicu Vâlcea trebuie să beneficieze de un mod de lucru în echipă între parlamentar şi autorităţile locale. Sunt multe de făcut în continuare şi pentru municipiul nostru şi vom face o echipă împreună cu cei din conducerea Primăriei din Râmnicu Vâlcea, dar şi a Consiliului Judeţean Vâlcea. Cunosc în detaliu aceste probleme pentru că trăiesc în această comunitate, toată viaţa mea de până acum am trăit-o în acest colegiu şi vreau să fiu cu adevărat reprezentantul vâlcenilor din colegiul Râmnic Sud în Camera Deputaţilor.

D.B.: Vă e teamă de vreun candidat în mod special sau de faptul că municipiul Râmnicu Vâlcea până nu demult era un fief al PDL?
C.R.: Cred că niciun candidat, indiferent de formaţiunea politică din care face parte, nu trebuie să intre în această campanie cu teamă. Nu avem şi nu am de cine să îmi fie teamă pentru că nu candidez împotriva cuiva, candidez pentru un proiect, candidez pentru oameni, candidez cu gândul că sunt unul din cei 7,4 milioane de români care la referendum au spus “Jos Băsescu!”. Candidez cu gândul că pot face ceva alături de cei cărora le cer votul pentru că voi fi un deputat aproape de oameni. Mandatul de deputat nu îmi va schimba convingerile, nu-mi va schimba comportamentul faţă de semenii mei. Voi rămâne aceeaşi persoană deschisă dialogului, acelaşi Constantin Rădulescu preocupat de problemele cu care se confruntă semenii lui. Voi merge cu aceeaşi plăcere să stau de vorbă şi să îi ascult pe cetăţenii din Ostroveni, Petrişor, Morilor, Ocnele Mari, Băile Govora, Mihăeşti. Proiectele mele de legi îşi vor avea izvorul în propunerile pe care le voi primi din partea cetăţenilor din acest colegiu.

D.B.: Pe ce se va baza campania electorală a candidatului Constantin Rădulescu şi care sunt principalele probleme pe care le va expune în Parlament dacă va câştiga alegerile din 9 decembrie?
C.R.: Cred că am răspuns mai devreme la această întrebare, dar vă spun foarte clar că voi face o campanie decentă. Împreună cu staff-ul meu am stabilit în amănunt ce avem de făcut şi susţin ideea potrivit căreia în această campanie electorală politicienii ar trebui să îşi schimbe şi năravul. Oamenii s-au săturat de scandal, de declaraţii belicoase, de atacuri la persoană. Dacă vrem să schimbăm ceva în România, comportamentul nostru, ca oameni politici care venim să cerem votul, ar trebui să se schimbe. Unii cu ceilalţi, astfel încât electoratul să nu fie agresat de modul nostru de a ne face campanie. Nu aruncându-ne în faţa cuvintelor grele, folosind atacul la persoană vom duce România înainte. Nu cred că politica loviturii sub centură mai trebuie să aducă voturi cuiva.

D.B.: Câte mandate de parlamentari va câştiga USL la Vâlcea şi care sunt totuşi zonele în care alianţa ar putea avea mici probleme?
C.R.: Nu mi-a plăcut niciodată să fac pronosticuri. Am încredere în echipa din care fac parte, cred în proiectul USL pentru România şi mai cred că alături de ceilalţi colegi ai mei, viitori parlamentari, pot face legi bune pentru Vâlcea, pentru vâlceni.

D.B.: De ce cetăţenii ar trebui să îl voteze pe Constantin Rădulescu şi nu pe principalul contracandidat, Aurelian Pavelescu (ARD) ?
C.R.: Fiecare om are convingerile şi modul lui de a cântări şi de a face alegeri. Vâlcenii din acest colegiu ne vor analiza pe fiecare dintre noi si vor da votul pe cale de consecinţă. Eu am un singur vot, la fel ca şi dumneavoastră, aveţi un singur vot. Vâlcenii vor vota proiectul pentru România al USL, şi vor vota astfel încât pe 9 decembrie Traian Băsescu să fie împiedicat să vină la putere. Pe 9 decembrie vâlcenii vor alege între Constantin Rădulescu, membru al PSD de 18 ani, cu experienţă de 12 ani în administraţie, cu o experienţă de 10 ani în conducerea unor companii private, fost preşedinte al CAS Vâlcea, şi care candidează sub sigla USL şi domnul Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, avocat, care candidează din partea ARD- PDL. Este foarte important, însă, indiferent de orientarea politică, ca vâlcenii să participe la vot. Exprimarea votului este o manifestare a libertăţii, a democraţiei, iar prin votul din ziua de 9 decembrie o exprimare a voinţei poporului român cu privire la revenirea la putere a lui Traian Băsescu sau dorinţa de a face dreptate cu un guvern USL, care să le redea românilor puterea de a privi cu încredere în viitor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...